Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ermenek Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde evi yanan Akçakala ailesini yalnız bırakmadı. Evleri kullanılamaz hale gelen aileye nakdi yardımın yanı sıra, eşya ve sosyal kart desteği ile sosyal danışmanlık hizmeti sağlandı.Akçakala ailesinin üç çocuğuna eğitim desteği de verilecek.

Muratpaşa İlçesine bağlı Ermenek Mahallesi'nde önceki günlerde evi yanan aileye, Antalya Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı.  Elektrik kontağından çıkan yangın Akçakala ailesini evsiz ve eşyasız bıraktı. Üç çocuğu ve eşiyle birlikte yangından kurtulmayı başaran Mehmet Ali Akçakala’nın evi kullanılmaz hale geldi. AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanlığı’nın ilk ihtiyaçlarını karşıladığı aileye Büyükşehir Belediyesi yardım elini uzattı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı,Akçakala ailesinin yanan evinde incelemelerde bulundu ve ihtiyaçları tespit etti.

YÜREKLERDEKİ ACI SÖNDÜRÜLDÜ

Yeni bir ev kiralanan aileye hızlı bir şekilde eşya ve araç-gereç yardımında bulunuldu.

Büyükşehir Belediyesi ayrıca aileye nakdi yardım, sosyal kart desteği ve sosyal danışmanlık hizmeti de sağladı. Ailenin okuyan üç çocuğu için eğitimdesteği verilirken,  çocukların istedikleri zaman faydalanabilmeleri için kıyafet yardımı da yapılacak.Akçakala ailesi uzatılan yardım eliyle sıkıntılarını bir nebzede olsa çözmenin mutluluğunu yaşıyor.

BÜYÜKŞEHİR YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Yangın sonrası yaptıkları yardım çağrısına Büyükşehir Belediyesi’nin hemen karşılık verdiğini kaydeden Mehmet Ali Akçakala, “Allah’ıma şükürler olsun aileme bir zarar gelmeden yangından kurtulduk ama evimiz küle döndü, bir iğne bile kurtaramadık. Büyükşehir’den yardım isteğinde bulundum hemen yetkililer gelip inceleme yaptı ve birkaç gün içinde eşyalarımızı getirdiler. Felaketin ilk anlarından itibaren yanımızda olan ve bize her türlü desteği sağlayan AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanlığı’na ve Büyükşehir Belediyemize ne kadar teşekkür etsek az. Onların sayesinde ocağımız yeniden tütecek” diye konuştu.

Eşi Cahide Akçakala da “Kış ortasında böyle bir şey yaşadık evimizi kaybettik ama Büyükşehir sahip çıktı onlar eşya getirmeseydi destek vermeseydi halimiz ne olurdu” dedi.
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim