Ak Parti Kaş İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş 2017 yılını değerlendirdi.Geride bıraktığımız 2017 yılında ilçemizde gerçekleşmeye başlayan ve gerçekleşmesi planlanan hizmetler adına çok önemli adımlar attık. Kaş, Kalkan, Çukurbağ Yarımadası, Kasaba ve Demre’ye kadar yollarımızın standartını yükselterek, sıcak asfalt çalışması yaptık. Kalkan-Sütleğen arası yol genişleme, Kalkan-Seydikemer arası duble yol çalışması başlattık. İnşallah Finike-Kaş-Kalkan’a kadar olan duble yolun yatırım programına alınarak bir an önce çalışmalara başlatılması en büyük gayretimiz olacak.

Tabi ki yaptığımız ve yapacak olduğumuz yol çalışmalarında karşımıza çıkan engeller hızımızı kesmeyecek ve Kaş’ın diğer ilçeler ve İlimizle olan bağlantı yolları iyileştirme çalışmaları devam edecektir. Kaş-Gömbe yolu ile Kaş-Kasaba-Çatallar yolu etüt proje çalışmaları devam etmektedir. En kısa sürede Kaş’tan Gömbe’ye erişimin sağlanabilmesi için çalışmalar sürmektedir. Bunun yanında Kasaba ve Sütleğen Barajı yapım çalışması devam etmekte; Yayla Palamut, Yayla Kılınçlı, Çamlıova, Doğantaş, Yeşilköy göletlerimizin etüt proje çalışmaları sürmektedir. İnşallah projeleri tamamlanan göletler 2018 ve 2019 yıllarında ihale edilecektir.

2017 yılı Milli Eğitim Bakanlığı’mızın Kaş’a yaptığı hizmetler açısından da çok önemliydi. Çavdır Lisesi’nin yapımı tamamlandı. Kınık İmam Hatip Ortaokulu inşaatı devam ediyor. Büyükşehir Belediyemizin Gömbe Mahallemizde yaptığı 15 km’lik, Saklıkent-Kaş-Kalkan içme suyu isale hattında yaptığı 5 km’lik yenileme çalışması da geride bıraktığımız yıl içerisinde gerçekleşti. Ağullu, Yayla Kılınçlı ve Kemer-Sinekçi şebeke yenilemesini de tamamladık. Yıllardır özlemle sulama suyu bekleyen Yayla Çavdır’a sulama suyu getirildi. Bu hizmetlerin yanı sıra 2018 yılında hizmete açılacak olan Kaş Otobüs Terminali inşaatı halen devam etmektedir.

Kaş’ın Karadağ, Kasaba, Dirgenler, Çeşme, Kemer(Sinekçi), Yayla Palamut, Çamlıköy, İslamlar(Akbel), Aklar, Çavdır, Yayla Çayköy(Gücükalan), Belenli, Çukurbağ, Dere, Akörü mahallelerimize AG ve OG enerji nakil hatlarında yenileme ve ilave trafo ihtiyaçları karşılanarak 7 milyon liralık yatırım yapıldı. 2018 yılında da yeni projelerimizle Kaş’ımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz.

Herkes emin olsun ki, Allah'ın izni ve milletimizin desteğiyle aşamayacağımız hiçbir sorun yoktur. Bu vesile ile 2018 yılının milletimiz ve tüm insanlık için hayırlar getirmesini diliyor, yeni yılınızı tebrik ediyorum.
Editör: TE Bilisim