Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu yıl gelen turist sayısında artış olduğunu belirterek, "Bundan sonraki süreçte sayı artarken, kaliteyi de artırarak turizmde elde ettiğimiz geliri kişi başı bin dolara yükseltmek için ne yapacağımızı beraber değerlendireceğiz" dedi.
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, memleketi Antalya'nın Alanya ilçesinde belediyeyi ziyaret etti. Cumhur İttifakı'nın adayı MHP'li Adem Murat Yücel'i makamında ziyaret eden Çavuşoğlu'nu AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, MHP ve AK Parti'nin ilçe yöneticileri ve belediye çalışanları, belediye girişinde karşıladı. Ziyaretinin amacının yerel seçimlerde yeniden ipi göğüsleyen Yücel'i kutlamak olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Canı gönülden tebrik ediyorum. Geçen 5 yıl içinde Alanya'mıza güzel hizmetler yaptı. Seçim zamanında Cumhur İttifakı olarak uyumlu şekilde çalıştık. Gelecek 5 yıl içinde güzel projeler ortaya koyduk. Halkımız güzel hizmetlere teşekkür etmek, gelecek 5 yıl içinde güvendiği için çok güçlü bir şekilde tekrar belediye başkanımızı koltuğuna oturttu" dedi.
 
TURİZMDE RAKAMLAR ARTIYOR
 
Başkan Yücel'e ellerinden geleni desteği sağlayacaklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Milletvekillerimizle, hükümetimizle Ankara'da bitmesi gereken tüm işlerin takipçisi olacağız. El ele, omuz omuza çalışarak Alanya'mıza hak ettiği hizmetleri getireceğiz. Bölgemizde ilk turizm Alanya'da başladı. Bu sene gelen turist sayısında rakamlar artıyor. Bundan sonraki süreçte sayı artarken, kaliteyi artırarak turizmde elde ettiğimiz geliri kişi başı bin dolara yükseltmek için ne yapacağımızı beraber değerlendireceğiz" diye konuştu.
 
Konuşmanın ardından Bakan Çavuşoğlu ve Başkan Yücel, karşılıklı birbirlerine hediyeler verdi.
 
 
ALANYA'DA DÜZENLENEN İFTARA KATILDI
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya'da bir dizi programa katıldı. Çavuşoğlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i ziyaretinin ardından Alanya'da düzenlenen Occeanman Açık Su Yüzme Yarışı'nın ödül törenine katıldı. Organizasyonun ilk kez Alanya'da düzenlediğini belirten Çavuşoğlu, bu tür etkinliklerin Alanya'ya yakıştığını ve geleneksel hale getireceklerini söyledi. Dereceye giren sporculara ödüllerini veren Çavuşoğlu, ardından Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği iftar programına katıldı. İftar programına çok sayıda davetlinin yanı sıra şehit aileleri, gaziler ve aileleri ile ilçede yerleşik yaşayan yabancılar katıldı. Yabancılar da okunan dualara ellerini açarak ortak oldu.
 
İftar programında, geçen nisan ayında Antalya'da düzenlenen NATO Parlamenter Asamblesi 99. Rose-Roth Semineri ve Akdeniz Ortadoğu Özel Grubu Ortak Toplantısı'nda Bakan Çavuşoğlu'nın Fransız parlamenter Sonia Krimi'nin sözde Ermeni soykırımına yönelik sözlerine verdiği yanıtların görüntüleri de izletildi.
 
ALANYA'YA YAKIN ZAMANDA DOĞAL GAZ GELECEK
 
İftarın ardından konuşan Çavuşoğlu, Alanya sevdasının ortak paydaları olduğunu söyledi. Alanya'nın, Türkiye'nin her kentinden kişilerin yanı sıra farklı ülkelerden gelenlerin de tercih ettiği bir şehir olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, farklı inançlardan dostların bu iftar sofrasını kendileri ile paylaştığını söyledi. Ramazan ayının mesajlarından birinin hoşgörü olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Alanya hepimizin. Alanya'nın ihtiyaç ve sorunlarını çok iyi biliyoruz. Hizmet için çok çalışıyoruz. 4,5 yıl seçim olmayacak. Alanya'yı hak ettiği noktaya birlikte getirelim. Alanya Belediyesi'ne destek vereceğiz. İki üniversitemiz var, onlara da sahip çıkalım. 2 yıldır turizm sektörü gelişiyor. Mani olmazsa önümüzdeki yıllarda Türkiye gelen turist sayısı giderek artacak. 2023 hedefimizi 70 milyon turist, 70 milyar dolar gelir olarak güncelledik. Alanya'nın bundan faydalanması gerekiyor" dedi.
 
Bakan Çavuşoğlu, ilçeye yakın bir zamanda doğal gaz da geleceğini söyledi.
 
'ALIŞTIRACAĞIZ, ALIŞACAKLAR'
 
Bakan Çavuşoğlu, dünyada her şeyin hızlı değiştiğini belirterek, ülkelerin bu değişime ayak uydurmakta zorlandığını, örgütlerin de çok geride kaldığını söyledi. Değişimin fırsatlarla beraber sınanmayı da getirdiğini belirten Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
 
"Fırsatlardan faydalanmamız lazım. Tehdit ve sınamaların üstesinden gelmek için de birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Çok taraflılığa önem veriyoruz. Bugünkü sorunları tek başına bir ülke ve uluslararası bir örgüt çözemez. Tek taraflı adımların çatışmaları getirdiği bir dönemden geçiyoruz. Bölgemizdeki gelişmeler, küresel gelişmeler ülkemizi iyi ve kötü anlamda etkileyebiliyor. Dünyanın sorunları konusunda objektif, dengeli, açık sözlü düşüncelerimizi söylüyoruz. Dış politikada sürekli dostluk ve düşmanlık yoktur. Dostlarımızın sayısını artıyoruz, düşmanlarımızın sayısını da azaltmak için çaba sarf ediyoruz. Tehditlere boyun eğmiyoruz. Bizimle eşit düzeyde olan herkesle konuşabiliriz. Tepeden bakmacı anlayışı doğru bulmuyoruz. Birçok ülke var, hep başkalarını eleştirirler, kendi açıklarının söylenmesinden de hoşlanmazlar. Alıştıracağız, alışacaklar. Standartlarda, ekonomide farklılıklar arz edebilir ama uluslararası alanda herkes eşittir. Herkesin BM'de bir oy hakkı vardır. Bazen bize diyorlar ki niye 1 milyon nüfuslu ülkeye gidiyorsun? Her şey ticaret ve siyasi ilişkiler değildir. Dünyadaki bütün ülkelerle görüşüyoruz. Yönetemeyeceğimiz bir kriz yoktur, üstesinden gelemeyeceğimiz bir sorun da yoktur. Yeter ki birlik içinde olalım."
 
 
HALKA SİMİT İKRAM ETTİ
 
Bir dizi ziyaret için memleketi Antalya’nın Alanya ilçesine gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları üyelerinin 2'ncisini düzenlediği 'Gece gece simit çay' etkinliğine katıldı. Partili gençlerin Atatürk Caddesi’nde meşalelerle karşıladığı Bakan Çavuşoğlu, kalabalığı selamlamasının ardından etkinlik alanına geçti. Hükümet Meydanı’na kurulan stantta katılımcılara simit, çay ve kahvaltılık ikram eden partili gençlere katılan Bakan Çavuşoğlu, halka  simit dağıttı. Bakan Çavuşoğlu ilk simidi ise Alanya’da oturan ailesinin yanına gelen ve etkinliğe katılan şarkıcı Lara’ya verdi.
 
Yaklaşık 20 dakika gençlerle beraber halka ikramda bulunan Çavuşoğlu daha sonra meydanda toplananlarla sohbet etti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu etkinliğin ardından Alanya’daki programını tamamladı.
Editör: TE Bilisim