Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat ve Serik’te devam eden belediye yatırımlarını ve şantiyeleri denetleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belediye bürokratlarının da hazır bulunduğu yatırım turunda Başkan Türel ilk olarak, Serik Çandır’da yapımı devam eden sıcak asfalt çalışmalarını inceledi. Türel, ardından 38 milyon lira yatırım bedeliyle kapasite artırım ve rehabilitasyon çalışmaları süren Kumköy Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulunarak, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay’dan bilgi aldı.

Buradan Manavgat’a geçen Türel, kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu çalışmaları tamamlanan, cadde güzelleştirme çalışmaları süren Antalya Caddesi ve İbrahim Sözen Caddesi’ni ziyaret etti. 1500 metre kanalizasyon, 2 bin 500 metre içme suyu ve 400 metre yağmur suyu drenaj kanalı çalışması yapılan iki caddedeki kaldırım ve asfaltlama çalışmalarını yerinde gören Türel, peyzaj, cadde aydınlatma çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

YÖRÜK MÜZESİ HAKKINDA BİLGİ ALDI

Evrenseki Mahallesi’ne geçen Başkan Türel, burada kurulacak Türkiye’nin ilk Yörük Müzesi projesiyle ilgili bilgi alarak, müzenin kurulacağı alanı inceledi. Türel, Manavgat’ta yapımı devam eden Cemalettin Seydi Cami inşaatını ve türbesini de ziyaret ederek, dua etti.
Ardından tekrar Serik’e dönen Başkan Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi’nin Serik Atatürk Caddesi’nde gerçekleştirdiği alt yapı çalışmalarını denetledi. Türel, 2 bin 330 metre uzunluğundaki caddede alt yapının ardından başlayacak güzelleştirme çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

ÖNCEDEN HABER VERMİYORUM

Manavgat’ta gazetecilerin habersiz yapılan ziyaret ve denetimler hakkında sorduğu soruları yanıtlayan Başkan Menderes Türel, bu tür ani ziyaretlerle şantiyelerdeki çalışmaları önceden haber vermeden takip ettiğini belirterek, “Biz bu çalışmaları basın mensubu arkadaşlarla çok paylaşmadan yapmayı daha uygun görüyoruz. Şantiyelerle anında ne oluyor ne bitiyor takip edebilelim diye. Bugün sabahtan beri işte Manavgat’taki şantiyelerimizi geziyoruz. Kumköy’deki Arıtma Tesisi’ni gezdik. Şehir içindeki Antalya Caddesi’ndeki çalışmalara baktık. Evrenseki’deki Kültür Merkezimizde bir inceleme yaptık. Serik’teki yatırımlarını inceledik” dedi.

MANAVGAT KAZANACAKSA KAYBETMEYE HAZIRIM

Alt yapı çalışmalarına destek veren sabır gösteren Manavgatlılara teşekkür eden Türel, şunları söyledi: “Biz bunların hepsini Manavgat’ta yaşayan hemşerilerimizin geleceğini kurtarmak adına, onların kazancı, faydası için yapıyoruz. Onlar sabrediyorlar, biz ancak onların bize vermiş olduğu destek ve sabır sayesinde bunları yapıyoruz. Bunlar Manavgat’ın geleceğini kurtaracak çalışmalar. Bu çalışmalardan vazgeçersek Manavgat’ın geleceğini riske etmiş oluruz ki bu benim hiçbir zaman kabul edebileceğim bir şey değil. Eğer Manavgat kazanacaksa Menderes Türel elli kere kaybetmeye razıdır. Yani burada en ufak bir tereddüdüm söz konusu değil. Bunları da mümkün olduğunca dar bir zamana sıkıştırmaya çalışıyoruz. Ancak Manavgat’ta cadde güzelleştirme çalışmalarına başladığımızda altyapısının çok dağınık olduğunu fark ettik. Belli bir proje temin edemeyince, altyapı ile ilgili nerede ne olduğunu bilmeyince, kazdığımızda beklenmedik şeylerle karşılaştık. Onları düzelterek, toplayarak devam etmemiz gerekiyordu, böyle olunca işin süresinde biraz uzama oldu. Altyapıyı toparladık artık bundan sonra üst yapıda; kaldırım çalışmaları ve asfalt çalışmalarımızı toparlıyoruz. En geç bir ay içerisinde bu iki kilometrelik bölümü tamamlayacağız.”

Manavgat’ta toplam altı caddede güzelleştirme çalışması yapacaklarını anlatan Başkan Türel, kalan diğer dört caddedeki çalışmalara turizm sezonu sonrasında başlayacaklarını kaydetti.








 
Editör: TE Bilisim