AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Batı Antalya'yı İç Anadolu, kent merkezi ve Muğla ile birleştirecek 2.2 milyar liralık duble yol ve tünel projelerinin, 2020 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın duble yol projeleri kapsamında, Antalya'nın Kemer, Kumluca, Finike, Demre, Kaş, Elmalı ve Korkuteli ilçeleri duble yollarla hem kent merkezine, hem İç Anadolu'ya, hem Muğla'ya bağlanacak. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda Antalya'dan Kemer'e, Kemer'den Tekirova'ya kadar olan kısımlar duble yola dönüştürüldü. Aynı şekilde Antalya- Korkuteli arası da duble yol oldu.

Devam eden duble yol projeleri hakkında bilgi veren Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, tüm çalışmaları Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere, Ak Parti milletvekillerinin bizzat takip ettiğini kaydetti. Şu an Tekirova-Kumluca arasında 50 kilometre projenin yüzde 50'sinin tamamlandığını, 120 milyon TL'lik projede bir de Phaselis tünelinin bulunduğunu belirten Atay Uslu, Kumluca-Finike arasındaki duble yolun önceki yıllarda tamamlandığını ve Finike'den Muğla'ya kadar olan bölümde çalışmaların başlatılacağını açıkladı.

FİNİKE-KAŞ ARASINDA 12 KİLOMETRE

Atay Uslu, Finike-Demre-Kaş arasındaki duble yol projesinde toplam gidiş-geliş 25 kilometrelik tünel olacağını, bunlardan ilkinin yaklaşık 8 kilometre uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun tünellerinden biri olacağına dikkat çekti. Finike-Demre-Kaş arasındaki projenin yaklaşık 1.7 milyar liralık yatırım olacağını kaydeden Uslu, gidiş veya geliş olarak tek değerlendirildiğinde 12 kilometrelik kısmı tünel olmak üzere bu duble yolun tamamlanmasıyla Finike-Kaş arasının 60 kilometreye düşeceğini dile getirdi.

2020 HEDEFİ

Finike-Elmalı-Korkuteli'den Bucak'a kadar olan Batı Antalya'yı İç Anadolu'ya bağlayacak duble yol çalışmalarının da hızla sürdüğünü anlatan Uslu, bu projenin ise toplam 155 kilometre ve 400 milyon TL maliyetli olduğunu açıkladı. Atay Uslu, bu duble yolların tamamının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Antalya ziyaretinde 2020 yılında tamamlanacağını açıkladığı Kaş-Demre Havalimanı ile aynı dönemde tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

MESAFELER DE KISALACAK

Milletvekili Uslu, duble yolların tamamlanmasıyla Antalya kent merkezinden Muğla'ya kadar ve İç Anadolu'dan Korkuteli-Elmalı üzerinden Muğla'ya kadar tüm yolların duble yola dönüşmüş olacağını, tünel projeleriyle birlikte mesafelerin daha da kısalacağını ifade etti. Uslu, “Bu yolların hayata geçmesiyle hem bölgedeki turizm hareketliliği artacak hem de portakal ve sera ürünlerinin pazara ulaştırılması kolaylaşacak" dedi.

Editör: TE Bilisim