CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili, "Bir daha böyle olaylarla karşılaşmamak için siyasi partilerimiz uzlaşı içinde gerekli tedbirleri almalıdır. Türkiye Cumhuriyeti'ne hep birlikte sahip çıkmalıyız" dedi.

    CHP eski Genel Balkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Kaş İlçesi’ne bağlı Gömbe Yaylası’nda yapılan Batı Antalya’daki CHP İlçe Başkanları toplantısına katıldı. Baykal, ilçe başkanları toplantısı öncesi vatandaşlarla buluştu. Baykal’a, eski CHP Antalya Milletvekili Tuncay Ercenk eşlik etti. CHP İlçe Başkanları Toplantısı’na ev sahibi olarak CHP Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, Demre CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, Elmalı İlçe Başkanı Şakir Aydın, Finike İlçe Başkanı Okan Tanır, Kumluca İlçe başkanı Kemal Bilal Öner, Kemer İlçe Bşkanı Erdem Cesur ve Korkuteli İlçe Başkanı Mehmet Küçükkavukçu katıldı.

   Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, önce Gömbe Yaylası’nda halkla buluştu. Vatandaşlara bir konuşma yaptı. Baykal’ı aralarında Batı Antalya’daki ilçelerin CHP İlçe başkanları, eski Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, CHP’li Kaş Belediye Meclisi üyeleri Halil Arıkan, Erkan Demirci, Nazif Karacan, Hasan Gökkaya’nın aralarında bulunduğu kalabalık bir grup karşıladı.

  Baykal yaptığı konuşmada”Türkiye olağanüstü zor günlerden geçiyor. Yapılan yanlışlar, verilen tavizler ülkemizi ne yazık bugünlere taşıdı. 15 Temmuz günü yaşanan darbe kalkışması, direk olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef almıştır. Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmayı, yerine bir din devleti kurmayı hedeflemiştir. Tarihimizde ilk kez bir darbe girişiminde yüzlerce insanımız yaşamını yitirmiş, Atatürk’ün kurduğu, Türkiye Cumhuriyeti’nin temsil eden yüce TBMM’si bombalanmıştır. İktidar bu darbe girişiminden önce gerekli tedbirleri, almamış, alamamış, istihbarat zafiyeti olduğunu kendileri de kabul etmiştir. Açılım süreci, Balyoz, Ergenekon gibi davalarda olduğu gibi, FETÖ olayında da iktidar hata yaptığını kabul etmiştir. Etmiştir de her konuda hata yapan bir iktidar, her konuda aldatılan bir Cumhurbaşkanı olur mu? Bu hataların bedelini yalnızca Türk milleti mi ödeyecek? Bu ülkeyi yönetenler bu hataların bedelini ödemeyecek mi? Dünyanın hiçbir ülkesinde bu tür yönetim hataları kabul edilebilir değildir. İktidarın zafiyetini, hatalarını, aldatılmışlığını hep bu gariban halk mı ödeyecek?  Türkiye Cumhuriyeti’ne, Türk demokrasisine karşı yapılan bu darbe kalkışmasını, Cumhuriyet sevdalısı halkımızın ve tüm siyasi partilerin ortak tepkisi ile püskürtülmüş ve önlenmiştir. CHP olarak bu kalkışma karşısında, başından itibaren net bir tavır sergilenmiş, kaos ortamına izin verilmemiştir. Bu kalkışmayı yapan darbeciler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Aynı şekilde Mehmetçiklere saldıranlar da cezalandırılmalıdır. Suçsuz yere yargılanan Mehmetçikler bu yargılama sürecinin dışında tutulmalıdır.

   Bir daha böyle olaylarla karşılaşmamak için, siyasi partilerimiz uzlaşı içinde gerekli tedbirleri almalıdır. Türkiye Cumhuriyeti’ne hep birlikte sahip çıkmalıyız. Eğitim sistemimizi laik, demokratik ve bilimsel temelde yeniden yapılandırmalıyız. CHP olarak, dün olduğu gibi bugünde Atatürk’ün kurduğu, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne, demokrasiye çıkmaya devam edeceğiz. Sizlerde vatandaş olarak, artık bu kadar hata yapan, her konuda kandırılan, her yaptığı yanlış olanlara, yeri ve zamanı geldiği zaman artık bir uyarı yapın. Bir ceza verin” dedi.

 Baykal, daha sonra Batı Antalya’daki ilçelerin CHP İlçe Başkanları ile bir araya geldi. Basına kapalı bir değerlendirme toplantısı yaptı. Birlikte akşam yemeği yediler.







 
 
Editör: TE Bilisim