Antalya’nın Kepez ilçesi Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen konferans ve ardından sunulan saz ve söz dinletisi büyük ilgi gördü.
Konferansa Ülkü Ocakları İl Başkanı Alperen Tuğrul Küreşoğlu, Antalya İlçeleri Ocak Başkanları, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanları, Belediye Başkan aday adayları katıldılar.

Erdem Beyazıt Kültür Merkezinde düzenlenen konferans da ilk olarak Şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim okundu.
Programda bir konuşma yapan Dr Akgül  ‘’ Çanakkale zaferinde 57. Alayın büyük çoğunluğu Antalyalıdır. Büyük kahramanlık gösteren destanlar yazan 63. Alay ve 36. Alay'ında büyük çoğunluğu Antalyalıdır.

Antalya'nın kurtuluşunda ilk sivil şehit Mustafa Haşmet'tir. Sadece Kepez ilçesinde bulunan bir heykeli mevcuttur. Keşke bir Kültür Merkezine Mustafa Haşmet'in adı verilse ve daha da fazla anılsa. Mustafa Haşmet: 2 İtalyan askerini dövüp silahlarını aldıktan sonra, askerlerin ona yalvarmasına karşın silahlarını teslim etmiştir. Ve dönüp giderken, arkasından vurularak Şehadet şerbetini içmiştir. Burhanettin Onat Antalyalı kahramanlar arasında bir sıralama yapılsa ilk sırada yer alır. İstiklal Harbi kahramanlarındandır. Çanakkale Zaferinde de başarıları olmuştur. Antalya Kaş’lı Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker'de Dünya da ilk defa Uçak gemisi batırmıştır. Ama bunu çoğu kişi bilmez Antalya da bir çok gemisi batıran Ertuğrul Aker, Fransızların ünlü Paris 2 gemisini de uyguladığı akıllıca tuzak sayesinde batırmıştır. Ve bu gemi halen İlçemiz Kemer’in sularındadır. Amatör dalgıçlar gidip bakabilir '' dedi.
 Kepezliler tarafından büyük ilgi gören konferans şiir ve saz dinletisiyle sona erdi.
 
Editör: TE Bilisim