CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak Antalya’da Büyükşehir Belediyesi tarafından Lara Birlik Plajı’na yapılması planlanan kruvaziyer liman ve AVM Projesini Meclis gündemine taşıdı.  Budak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya konuyla ilgili bir soru önergesi yöneltti.
Projenin bölgenin doğal yapısına büyük zarar vereceğini ifade eden Çetin Osman Budak,

“Uzmanlar, projenin deniz ekosistemini bozacağı ve 4 kilometrelik sahil bandının ve doğal sit alanı olan Lara Kent Parkı'nın bir kısmının da elden çıkmasına neden olacağı uyarısında bulunmaktadır. Bilimsel raporlara göre, tüm bölgedeki kumullar, yöreye özgü bitkiler ve canlılar yok olacak, kumsallarımız da dönüşü olmamak üzere kirlenecektir” dedi.

Önergesinde, Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu’nun açıklamalarına da dikkati çeken Çetin Osman Budak, alanla ilgili proje öncesi bir fizibilite çalışması yapılıp yapılmadığını sordu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in projeyle ilgili açıklamalarının projeyle örtüşmediğini de vurgulayan Budak, “Türel’in projede denizaltı tüp geçidi olmadığı halde bir denizaltı tüp geçidinden hatta bir denizaltı akvaryumundan söz ettiği açıklamalarının, projeyle birebir örtüşmemesinin nedeni nedir?” dedi.

Budak, Bakan Soylu’ya şu soruları da yöneltti: “Kuşadası gibi bir limanın rotadan çıkarılması gündemdeyken, Antalya'nın bir kruvaziyer rotasına dahil edilmesinin gerekçeleri nelerdir? Uzmanların, Lara sahillerinin doğal yapısı itibariyle yat limanı ve kruvaziyer liman yapımına uygun olmadığı görüşünü ve Antalya’nın doğal yapısı, turizmi ve ekonomisi için taşıdığı riskleri göz önünde bulundurarak projenin iptali için harekete geçmeyi düşünüyor musunuz?”    
 
Editör: TE Bilisim