CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Uğur Mumcu’nun katledilmesinin 25. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Budak “Uğur Mumcu, tüm toplumu bugün karşı karşıya olduğumuz tehlikelere karşı aydınlatma mücadelesi verdiği için katledilmiştir” dedi.
Budak’ın verdiği  mesajda “Uğur Mumcu, Türkiye’nin en önemli, en cesur kalemlerinden biriydi. Karanlığa karşı savaşın en önünde yürüyordu. Atatürk devrimlerinin, Cumhuriyetin ve aydınlık bir geleceğin yılmaz savunucularındandı. 25 yıl önce karanlık bir suikasta kurban gittiğinde bütün Türkiye’nin ayağa kalkmış olması onun ülkemiz için değerini açıkça ortaya koymuştur.

Memleketimizin yetiştirdiği en değerli aydınlardan olan Uğur Mumcu’nun terör ve irticaya ilişkin araştırmaları ve yayınları, bugünü, daha o zamanlarda görebildiğini göstermektedir. Mumcu tüm toplumu bugün karşı karşıya olduğumuz tehlikelere karşı aydınlatma mücadelesi verdiği için katledilmiştir.Araştırmacı gazeteci, yazar, aydınlanma savaşçısı, Uğur Mumcu’yu katledilişinin 25. yılında saygıyla ve büyük bir özlemle anıyorum. Eserleriyle karanlığı aydınlatmaya devam ediyor ve hep edecek.”
 
 
Editör: TE Bilisim