CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Önder Önen ve Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün'ün, Aksu ve Side'de taksi ve tekne için durak yeri vaadiyle esnafa kooperatif kurdurup para topladığını iddia etti.

 Semih Esen, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, CHP'den Ak Parti'ye geçen Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Önder Önen hakkındaki iddiaların Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün'le birlikte Çıralı'da SİT alanına kaçak bungalov ev yaptırmasıyla gündeme geldiğini söyledi. Kaçak konumdaki bu evlere ruhsat alabilmek için Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'den iltimas talep edildiğini ancak olumsuz cevap aldıklarının bilindiğini öne süren Esen, aynı isimlerin, bir süre sonra şehir içi toplu ulaşımına 60 otobüsü usulsüz şekilde sokmayla gündeme geldiğini söyledi.

 İkilinin bu kez de Aksu ve Side'de taksi ve tekne durağı vaadiyle esnafa kooperatif kurdurup para topladığı iddialarıyla gündeme geldiğini belirten Esen, söz konusu iddialar üzerine Önen'in bu kişileri tanımadığı, hiçbir şekilde biraraya gelmediğini kamuoyuna açıkladığını kaydetti.

 FOTOĞRAFI GÖSTERDİ

 Önen ve Tüzün'ün, kooperatif kurdurulan ve başkanlığını yapan İsmail Metin'le Aksu'da nehir kenarında bir masada çekilmiş fotoğrafını gösteren Esen, şunları söyledi:

 "Bugünkü basın toplantımıza kendilerinden durak vaadiyle para toplandığını iddia eden iki kişi katılacaktı. Ancak dün akşam ne yaşandıysa bu arkadaşlar bugün aramızda olmadı. Meclis üyesi Önen, mağdur ettiği vatandaşlarla bir araya gelmiştir. Hiç görüşmediğini söylediği insanlarla birliktedir. Ayrıca yaşadıklarına karşı seslerini yükselten insanlar dün baskı altına alınmış, şikayetleri engellenmeye çalışılmaktadır."
 Söz konusu iddialarla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in "Gözünün yaşına bakmam" şeklinde tepki verdiğini belirten Esen, "Türel'e düşen görev kendisine verilen kamu görevini kullanarak, kamu kaynakları ve halkın parasını hortumlayanları yargıya teslim etmektir" dedi.
Editör: TE Bilisim