CHP Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş Kaş Belediyesi’nin Mart Ayı olağan meclis toplantısında Belediye Başkanı Halil Kocaer’e  CHP Grup sözcüsü tarafından yöneltilen sorular ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İlçe Başkanı Ulaş Akbaş’ın açıklaması şöyle ;  “ Kaş Belediyemizin Mart Ayı olağan meclis toplantısı 1 Mart 2018 tarihinde toplanmıştır. Toplantının Dilek ve Temenniler bölümünde CHP Meclis Üyeleri adına grup sözcümüz tarafından meclis toplantısını yöneten Belediye Başkanı  Halil Kocaer’e aşağıdaki  sorular yöneltilmiştir.

 1- Belediyemizin Başkan Yardımcılığı norm kadrosu kaçtır? 2- Şu an bu kadroda kimler görev yapmaktadır?  3- Bu kadroya yeni bir atama yapılmış mıdır?  4- Atama yapılmış ise nerede görevlendirilmiştir?

 Belediye Başkanın  cevabı her zamanki gibi “evet yapıldı, meclise bilgi vermeyi atlamışız, zaten 1 ay çalıştı gitti ” Ayrıca kendi meclis üyelerinin bile haberi olmadığı bizlerin sorusu üzerine şaşkınlıklarını gizleyemedikleri görülmüştür.

 Sayın Başkan; Belediye başkan yardımcılığı gibi önemli bir kadroya yapılan atama meclisin ve halkın bilgisine sunulmalıdır. Kaş Belediyesi personel kadroları deneme yanılma yöntemi ile doldurulmamalıdır.Kaş Belediyesi personel kadroları birilerinin yakını, akrabasına göre değil, liyakata dayalı istihdam sağlamalı ve hizmet bekleyen halkımıza hizmet üretmelidir.Kaş Belediyesinin norm kadrolarına yapılan atamalar hakkında meclisimizin bildirilmesi yasa gereğidir.Belediye Kanunu Madde 49: Norm kadro ve personel istihdamını, tekrar okumanızı sizlere tavsiye ediyoruz.

Biz, Cumhuriyet Halk Partililer;

Halkımızdan aldığımız güç ve destekle siyaset yapıyor ve halkımıza olan borcumuzu onların istek ve taleplerini bulunduğumuz her ortamda savunarak ve onlara destek olarak ödemeye çalışıyoruz.

 Buradan Kaş Halkına tekrar sesleniyor ve Söz veriyoruz...

Dayanın az kaldı Kaş Belediyesi’ni ilk yerel seçimde sizlerin desteği ile kazanacağız, katılımcı ve şeffaf bir anlayışla birlikte yöneteceğiz.”
Editör: TE Bilisim