CHP Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan'ın katledilişlerinin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ulaş Akbaş’ın mesajı şöyle; “  Faili meçhul cinayetler için hiçbir şey yapmayanlar; yazılmamış kitapları, yapılmamış eylemleri, düşünceleri tutuklattığı bugünde aslında ülkemizde bundan 25 yıl öncesine göre değişen hiçbir şeyin olmadığını görüyoruz. Dün düşünenleri, konuşanları susturan bir derin devlet vardı, bugün ise muhalifleri, düşünen ve konuşanları gözaltına alıp tutuklayan, yıllar süren yargılamalar ile cezaevlerinde adeta işkence eden ve sonrada pardon diyerek serbest bırakan yeni bir derin devlet var.
Bugün Mumcuların, İpekçilerin, Aksoyların, Kışlalıların ve Göktepelerin katilleri halen serbestce aramızda dolaşmakta… elbet bütün gerçekler bir gün açığa çıkacaktır buna  yürekten inanıyorum. Sadece Uğur Mumcu’yu anma gününde değil her gün; adalet ve demokrasinin yaşama geçtiği terörsüz ve savaşsız bir dünya özlemi ile katledilişinin 25. yılında, hiçbir zaman gerçeği söylemekten vazgeçmeyen Uğur Mumcuyu ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yaptığı dönemde hain bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden ve faili meçhul cinayetler arasında olan Ali Gaffar Okkan'ın şehit edilişinin 17'inci yıl dönümünde  saygı ve hasretle anıyor;  Gerçekleri korkmadan konuştuğumuz, çocuklarımıza aydınlık yarınlar bırakabildiğimiz günler diliyorum. “
 
Editör: TE Bilisim