Demre Belediye Başkanlığı’na seçilen İYİ Parti’li Okan Kocakaya mazbatasını alarak göreve başladı.

31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Yerel seçimlerinde Demre Belediye Başkanlığı’na seçilen Millet İttifakı adayı İyi Partili Okan Kocakaya, mazbatasını alarak yeni görevine başladı.Yeni Demre Belediye Başkanı avukat Okan Kocakaya, önce eşi avukat Funda Kocakaya, çocukları ve kendi partisinden seçilen 9 belediye meclisi üyesi ile birlikte,  Demre İlçe Seçim Kurulu Başkanı hakim Esra Çalmaz’ın elinden mazbatasını aldı. Ardından Demre Belediyesi’ne geçerek görevi, 15 yıllık Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu’dan devraldı.

    Demre’deki görev teslim törenine, yeni Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, eski Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Ak Parti İlçe Başkanı Ünal Arıkan, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, İyi Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, SP İlçe Başkanı Nuri Tural, yeni seçilen Demre Belediye Meclisi’nin 15 üyesi, Kocakaya’nın ailesi ve Demreliler katıldı. Tören sırasında yeni başkan Kocakaya, davul, zurna çalınmasına izin vermedi.

   Görev teslim Töreninde bir konuşma yapan eski Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu yaptığı konuşmada” Seçimler sona erdi. Seçim döneminde belki birbirimize bazı sözler söyledik. Ama bu sona erdi. Ben birçok şeyi yapmaya çalıştım. Yarım kalan yatırımları tamamlamanızı diliyorum. Ben 2004 yılında ilk kez Demre Belediye Başkanı seçildiğimde bugünün parası ile 489 bin lira borçla devraldım. Bugün Demre Belediyesi’nin 10 milyon lira borcu, kasasında 300 bin lira nakit parası var. Bu borçlarla elbette yatırım yaptık. Bunlar dönecek. Ben yeni başkanımıza ve yeni seçilen belediye meclisi üyesi arkadaşlarıma başarılar diliyorum “dedi.
   Ardından Demre Belediyesi’nin ekonomik durumunu yansıtan bir dosyayı yeni başkana teslim etti.

 Demre Belediye Başkanı avukat Okan Kocakaya ise yaptığı konuşmada”15 yıl Demre Belediye Başkanlığı yapan sayın Süleyman Topçu başkanıma hizmetleri için teşekkür ediyorum. Sizden aldığımız hizmet bayrağını daha ileriye taşımak için çalışacağız. Ben şu andan itibaren 26 bin Demreli’nin belediye başkanıyım. Ayırmadan, kayırmadan herkese hizmet etmeye çalışacağım”dedi.

   Ardından Kocakaya, Süleyman Topçu’ya bir teşekkür plaketi ve çiçek verdi. Ardından Topçu’yu belediyenin çıkış kapısına kadar uğurladı. Ardından makamına geçerek kutlamaları kabul etti.

 
Editör: TE Bilisim