Demre Belediyesi'nin mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı. Demre Belediyesi'nin mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Süleyman Topçu başkanlığında gerçekleştirildi.

      Antalya’nın Demre İlçesi Belediye Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantısını yaptı. Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu’nun başkanlığı’na yapılan toplantıya, Demre Belediye Meclisi’nin 15 üyesinden 13’ü katıldı.

    Toplantıyı bir konuşma ile açan Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, belediye olarak Demrelilere hizmet etmeye devam ettiklerini belirtti. Ardından gündeme geçildi. Nisan ayı belediye meclisinin tutanakları okundu. Fen İşleri Müdürlüğü’nün hazırladığı plana göre, Büyük Kum Mahallesi’ndeki belediyeye ait 3559 nolu parselin okul alanı olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devri oy çokluğu ile kabul edildi. Ardından Demre Belediyesi’nin 2015 yılı mali idare ve kesin hesapları ile ilgili olarak Plan Bütçe Komisyonu’nun raporu okundu. Rapora göre,  2015 yılının harcamalarının 12 milyon 627 bin 601 lira olduğu, gelirler toplamının 13 milyon 279 bin 924 lira olduğu belirlendi. Rapor, belediye meclisinde oy çokluğu ile kabul edildi.

   Demre Belediyesi’nin konut plan tadilatlarında 2016 yılında metrekarede 4 lira, ticari, turizm, özel okul, özel sağlık kurumlarında 8 lira, akaryakıt istasyonlarında 16 lira, rüzgar enerjisinde 4 lira, güneş enerjisinde 3 lira olarak alınmasına oy birliği ile karar verildi. Demre’ye bağlı Davazlar Mahallesi’nde iki firmanın ortaklığında kurulacak olan Güneş Enerjisi santrali projesine izin verilmesine oybirliği ile karar verildi. Gündemin en son maddesi olan Demre Belediyesi’ne ait olan Davazlar ve Gürses mahallelerindeki parsellerin satışı konusunda Belediye Başkanı Süleyman Topçu’ya yetki verilmesine oy çokluğu ile karar verildi. Belediye Meclisi, Haziran ayının ilk Çarşamba günü toplanmak üzere dağıldı.


 
 
Editör: TE Bilisim