Ermenistan’ın Dağlık Karabağ Bölgesini işgaline karşı başlatılan kampanyaya TÜGVA üyeleri de destek vererek, şehrin değişik noktalarında açtıkları stantlarla halka duyurdu.

Ermenistan’ın Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ Bölgesini 1990’lı yılların başlarında başlattığı işgale karşı yürütülen kampanyaya Antalyalı gençler de sahip çıktı. Beyaz Saray’ın internet sitesinde bir ay önce başlatılan imza kampanyasına dikkat çekmek amacıyla Türkiye Gençlik Vakfı Antalya İl Temsilciliği üyeleri şehrin değişik noktalarında kurdukları stantlarla halkı imza kampanyasına katılmaya davet etti. Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’ndeki Ermenistan işgalini barışçıl yollarla çözmek amacıyla 1992 yılında kurulan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın eş başkanlarından Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycanlı bir sivil toplum kuruluşu olan Sivil Toplumun Gelişmesine Yardım Derneği’nin başvurusu üzerine 6 Nisan tarihinde Beyaz Saray’ın resmi internet sitesinde bir imza kampanyası başlattı. Kampanyada kullanılacak imzalar Dağlık Karabağ Bölgesi’nin kaderini belirleyecek. İmza kampanyasının Kardeş Azerbeycan’ın 25 yıldır sürdürdüğü Karabağ mücadelesi için çok önemli olduğunu belirten TÜGVA Antalya İl Temsilcisi Levent Ortak, kampanyanın 6 Mayıs 2016 Cuma günü son bulacağını, bu süre içerisinde daha fazla kişiye ulaşarak, dost Azerbaycan’ın bu haklı mücadelesine destek vermeye davet ettiklerini söyledi. Kampanyanın duyurulması amacıyla şehrin değişik noktalarına stantlar kurduklarını belirten Ortak, “Kapalı yol, Akdeniz Üniversitesi Kampusu, alış veriş merkezlerine stant kurarak, halkımıza kampanya hakkında bilgi verdik. Ayrıca hazırladığımız el broşürlerini halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde dağıttık. Binaların posta kutularına bu broşürleri bıraktık” dedi. Azerbaycan’ın bu haklı mücadelesine destek olmanın herkesin görevi olduğunu belirten Ortak, “Karabağ Bölgesi, 25 yıldır Ermenistan tarafından işgal altında. Bu işgalin artık bitmesini, Azerbaycan toprağı olan Karabağ’ın ve buradaki Türkler’in işgalden kurtulmasını istiyoruz. Elektronik ortamda vereceğimiz bir imza, kardeşlerimizin yıllardır yaşadığı zulümden kurtulmalarını ve dünyanın gözünün bu bölgeye çevrilmesini sağlayacaktır” diye konuştu.

İmza kampanyası için son iki gün kaldığını hatırlatan TÜGVA Antalya İl Temsilcisi Levent Ortak, vatandaşların nasıl imza atacaklarını şu şekilde açıkladı: “Kampanyanın yürütüldüğü www.isgaledurde.com internet sitesine girerek, hemen tıkla imzanı at butonuna tıklayarak Beyaz Saray’ın internet sitesindeki anket sayfasına yönlendiriliyorsunuz. Buradaki İngilizce olarak yer alan ad, soyad ve e posta adresi dolduruluyor. E postanıza gelen maildeki onay işlemini yaparak oy kullanma tamamlanmış oluyor”
 
 
 
Editör: TE Bilisim