Antalya’nın Kaş İlçesi Adliyesinde toplanan yaklaşık 150 kişi Milliyetçi Hareket Partisinden istifa ettiklerini açıkladılar. İstifa Dilekçelerini  Kaş  İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na verenler arasında görevden alınan önceki dönem MHP Kaş İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz, Görevden alınan İlçe Başkan yardımcısı Ahmet Şaşıoğlu,Kaş Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Nusret Baysal, Kaş Belediye Meclis Üyeleri Şükrü Koçak, Mustafa Özen, İbrahim Nişancı, Mehmet Eriş yer aldı. Ayrıca MHP’den istifa eden Parti Üyeleri  ve CHP ve AK Parti’den istifa ettiklerini beyan eden partililer de  Kaş  İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na istifa dilekçelerini verdiler.
 
İstifalar ile ilgili açıklamada bulunan önceki dönem MHP Kaş İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz şunları söyledi;  “ Kaş Milliyetçi Hareket Partisi’nin yıllardır gönül bağı ile karşılıksız oy veren ve sadece vatana sahip çıkılmasını bekleyen destekçileri olarak 1 kasım seçimleri sonucu; 2 yıl önce başlayan olağanüstü genel kongre taleplerine karşılık verilmemesi ve geçirilen süreç sonunda bugün itibarı ile istifa ediyoruz. Bu süreç içinde bende ilçe başkanı iken ben ve ekibim görevden alındı. Kongre için imza sürecinde imza verildikten sonra bütün sorumluluk bana aitti. Yönetim kurulunun komple fesih edilmesi dolayısıyla yönetim kurulumuz bir haksızlığa uğradılar. 

Devam sürecinde de bir kısım partili ve seçilmiş meclis üyeleri de istifa etti, meclis üyesi ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız ihraç edildi. Artık Milliyetçi Hareket Partisinde siyaset yapma imkanı kalmadığı defaatle anlaşıldı.

Bu süreçte ben ve birçok arkadaşım bugüne kadar ihraç edildiğimizi düşünüyorduk lakin daha disiplin kurulundan ihracımız bitmedi yada üyeliğimizin düşmesi daha onaylanmadı.hala üye gözüküyoruz. Ben ve dava arkadaşlarım , ağbilerim kimseye daha fazla zahmet verip ihraç işlemleri ile uğraştırmamak için kendimiz istifa ediyoruz.

Ülkücülüğümüz gönüllerimizde baki kalacak şekilde Kaş’a ve Türkiye’ye daha ‘’İYİ’’ Hizmet vermek için yolumuza ve davamıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.Tüm Halkımıza Şükranlarımı ve Teşekkürlerimi Şahsım ve Ekibim Adına Sunarım. İyi Bir Türkiye İçin ; Allah Türk’ü Korusun ve Yüceltsin.”
 
İsmail Şah Yılmaz ve beraberindeki istifacılar, Meral Akşener başkanlığında kurulan İYİ Parti'ye geçeceklerini söyledi.
 
Editör: TE Bilisim