AK Parti Kumluca İlçe Kadın Kolları'nın kongresinde Esin Tümen başkan seçildi.

Ak Parti Kumluca Kadın Kolları ilçe başkanlığının 5'inci olağan kongresi yapıldı. Kumluca Belediyesi konferans salonundaki kongreye Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran, Ak Parti Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Tülay Beşkonak Özçay, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer ve Ak Parti Kumluca İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cihan Kızılkaya katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı dinlendi. Başbakan Binali Yıldırım ve milletvekillerin mesajları okunduktan sonra da faaliyet raporu okunarak oylandı.

Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilek Cengiz, "Makamların geçici olduğunu, amellerin kalıcı olduğunu yaşadığımız süreçler bize daha iyi anlattı. Hain 15 Temmuz saldırısı bu memleket evlatlarını daha da kenetledi. Davamıza bir daha odaklaşmamıza neden oldu. İnancı olmayanın yürümeyeceği bu yolda çok dikenler var. Bizler azim, inanç ve kudretle yürümeye devam edeceğiz. Edeceğiz ki gelecek yavrularımızın olsun. Edeceğiz ki ezan susmasın. Bayrak inmesin" dedi.

Kadın Kolları Başkanı Dilek Cengiz, görevi devredeceği yeni Kadın Kolları Başkan adayı Esin Tümen'e de başarı diledi.
Başkan adayı Esin Tümen de "Ak Parti Kumluca Kadın Kollarında bulunmaktan onur duyuyorum. Çünkü Ak Parti bir teşkilat partisidir. Var olan bir teşkilatta çalışmak kolay. Ama öyle çalışacağız ki 2019 seçimlerinden partimizin yükselerek çıkmasını sağlayacağız" diye konuştu.
Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, görevi devredecek Dilek Cengiz'in görev süresi içinde ilçedeki 41 mahallede her evi en az bir kez ziyaret ettiğini, böylece çıtayı yüksek tuttuğunu belirterek, Esin Tümen'in işinin daha zor olduğunu ancak kendisinin görevi başarıyla yapacağından emin olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da şöyle dedi:

"Ak Parti'yi başarıya taşıyan en önemli seçmen kitlesi kadınlardır. Oy oranlarına baktığınızda Ak Parti'ye oy veren kadın sayısı erkekten fazladır. Aslında işin özü her başarılı erkeğin arkasında başarılı bir kadın vardır. Biz erkekler her ne kadar 'başardık' desek de bu başarıyı tek başımıza yapmamışızdır. Dört dönem seçim kazandım. Bu başarıda eşimin payı büyüktür. Sizin huzurunuzda eşime teşekkür ediyorum."
Konuşmaların ardından seçime geçildi. 400 delegeden oy kullanan 233'ünün tamamının oyunu alan Esin Tümen, Ak Parti Kumluca Kadın Kolları başkanı seçildi.
Editör: TE Bilisim