Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Antalya Milletvekili Prof Dr Ahmet Selim Yurdakul, TBMM’de gündem dışı söz alarak MHP Grubu adına sağlık çalışanlarının sorunlarını ve genç sağlıkçıların atama problemlerini gündeme taşıdı.

TEPEDEN TIRNAĞA EĞİTİMLİ VE ÖZVERİLİ SAĞLIK CAMİASI

TBMM Genel Kurulunda; “Vefakâr sağlık camiası; tepeden tırnağa eğitimli ve özverili bir şekilde çalışmaktadır. Hayatlarımızı emanet ettiğimiz bu camianın sıkıntılarını Milliyetçi Hareket Partisi olarak her fırsatta gündeme getirmeye çalışıyoruz” sözleriyle konuşmasına başlayan MHP'li Yurdakul; “Sağlık camiamız her şeyden önce bizden sağlıkta şiddettin bitirilmesini istiyor. Milliyetçi Hareket Partisi olarak sağlıkta şiddetin önlenmesi için verdiğimiz kanun tekliflerini ya da ortaklaşa getireceğimiz kanun teklifini bir an önce görüşelim istiyoruz” dedi.

SAĞLIKÇILARIN YIPRANMA PAYI HAKKI

Sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyiliştirilmesi gerektiğini ifade eden Yurdakul; “Seçim beyannamesinde yıpranma payını MHP olarak parti politikası hâline getirdiğimizi zaten tüm sağlık camiası biliyor. Ne dedik, gecesi gündüzü olmayan bu özverili işin hakkı, her dört yıl için bir yıllık yıpranma payıdır. Biz her fırsatta bunu samimiyetle dile getiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Sağlık bakanlarının da yıpranma payı sözü verdiğini biliyoruz ama sonuç yok. Gerek yıpranma payı olsun gerek döner sermaye gelirlerinin emekli maaşlarına yansıtılması olsun Milliyetçi Hareket Partisi olarak tavrımız ve duruşumuz bellidir. Bu iki hususta ve çalışanların ve emeklilerin mevcut maaşlarının artırılması konusundaki kanun tekliflerimiz de, diğer önergelerimiz de Meclis Başkanlığında beklemektedir. Sağlık camiamızın özlük hakları hızlıca iyileştirilmelidir” dedi.

YARDIMCI SAĞLIKÇILARIN SERTİFİKA VE TAŞERON İSYANI

36 Branşta lisans ve önlisans eğitimi alan yardımcı sağlık alanlarından mezun gençlerin taleplerini TBMM Genel Kurulunda açıklayan Yurdakul; “Aileleriyle birlikte 1 milyon 800 bin Türk vatandaşının basit bir talebi var, "Biz vatandaşlarımıza hizmet etmek, onlara sağlıklarını kazandırmak için sağlık alanından yüksek tahsil yaptık. Bunca eğitime rağmen hastanelere bizim yerimize bizim kadar eğitim almadığı hâlde, yetkinliği belli olmayan sertifikalarla personel alınıyor." diyerek serzenişte bunuluyorlar. Sağlık kurumlarındaki ihtiyaca rağmen istihdam edilmeyen ya da meslek tanımı ve mevzuat problemleri nedeniyle mesleğini yapamayan kardeşlerim bizlerden bir umut bekliyor. 36 branştan 450 bin genç Hükûmetten haklarını istiyorlar. Neredeyse tamamı için Milliyetçi Hareket Partisi olarak önergeler verdik. Bu gençlerin dertleriyle dertleniyoruz. İnanıyorum ki Hükûmet üyelerinin de vicdanları bu duruma sessiz kalmayacak. Gelin çözelim. Bunlar basit şeyler. Millet olarak birleşip bütünleştiğimiz bir dönemde on dakikalık işler. Genel Başkanımız ve liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin ifade ettiği gibi, taş üstüne taş koymak hatta gerekirse taşın altına elimizi uzatmak bizi biz yapan siyaset ilkelerimiz arasındadır” dedi.

EK ATAMA VE GECİKEN GÜVENLİK SORUŞTURMALARI

Yardımcı sağlık branşlarından öğrenci ve mezunlarıyla kurduğu yakınlığıyla bilinen MHP'li Yurdakul, sağlık çalışanlarının sorunları konulu meclis konuşmasında; “2017 yılı bitmeden yardımcı sağlık personeline yeni bir atama ile birçok genci mutlu etmek mümkün. Bir başka konu ise, güvenlik soruşturmalarının tamamlanmasını bekleyen, atanan ancak işbaşı yapamayan kardeşlerimiz var. En azından arşiv kayıtları sorunsuz olanları işbaşı yaptıralım. 3.300'ü son atamadan olmak üzere altı üstü birkaç bin kişiler” dedi.
Editör: TE Bilisim