AK Parti Kaş Belediye Başkan adayı Mutlu Ulutaş Partisi’nin yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileri ile bir araya geldi.

Kaş Belediyesi İnce boğaz Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Aksak, KUTSO Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Bayram Karagül, Kaş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ramazan Çetin, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Kaş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Çalışkan, Kaş Ulaştırma Hizmetleri
 Esnaf Odası Başkanı Mustafa Demirtepe, Kaş Balıkçılar Kooperatifi Başkanı İsmail Gencel, Kaş Su Altı Derneği Başkanı Mertcan Kırgız, Kalkan Restaurantçılar Derneği Başkanı Mustafa Akdeniz, TSGV Vakfı Başkanı Şeref Orakçal, Patara Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği Başkanı Arif Otlu,  Kaş Liman ağzı Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Karakaya, Kalkan Yatçılar Kooperatifi Başkanı Abdi Altılı, Kalkan Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ömer İlban katıldı. 
 
    Mutlu Ulutaş toplantının açılışında yaptığı konuşmasında " 2008 yılında siyaset hayatım başladı. Siyasete girerken, ülkemiz için, memleketimiz için hizmetim olsun, katkım olsun düşüncesiyle çalışmayı amaçladım.7 yıl ilçe başkanlığı yaptım. Kamu yatırımlarının bölgemize getirilmesi için çalıştım.

  10 yıl öncesi ile günümüze baktığımız zaman, yapılan çalışmaları ve yatırımları görebiliyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımız ve Odalarımızın Kaşımızın gelişmesine yapacakları katkıları önemsiyoruz. Her sivil toplum kuruluşumuzun görüşlerine saygı duyuyoruz. Kentimizi yönetirken hep birlikte sorunlarımızı ve çözüm önerilerini görüşelim istedik. Halkımız Kaş için iyi projeler olsun istiyor.

  Hedefimiz güzel bir Kaş, Kaş’ın güzelliklerini koruyacağız. Doğru yönetilen bir Kaş, daha güzel bir Kaş için sizin fikirlerinizi önemsiyoruz. Bu güne kadar yaptığımız çalışmalar ile yollarımız düzeldi, okullarımız yenilendi, derslik sayısı arttı. Kaş’ımızın her mahallesinde alt yapı çalışmaları tamamlandı ve devam eden ve yeni planladığımız projelerimiz var. 300 dönüm alanda Türkiye’nin en büyük hallerinden birisi yapılacak. Demokrasilerde halkın, sivil toplum kuruluşlarının katkıları olmak zorunda. Katılımlı bir başkanlık yapmayı düşünüyorum. Belediye personelimiz mutlaka meslek içi eğitimden geçirilecek. Toplum menfaati için çalışmak istiyorum. İktidar gücümüzü kullanarak kentimize yatırımları kolayca getireceğiz. Görüşleri alarak ortak projeler oluşturacağız. Kenti beraber yöneteceğiz.” Dedi.

   Toplantıda söz alan sivil toplum kuruluşları temsilcileri de kent ile ilgili sorunları dile getirdiler. KUTSO Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Bayram Karagül proje çalışmaları olduğunu ve gelecek günlerde bu konuda paylaşımda bulunacaklarını, Kaş’ta şube oluşturmaya çalıştıklarını ifade ederek; “ Kaş’a uzak mahalleler için yerinde yönetimin olması gerekiyor, buralarda irtibat ofislerinin olması gerekli. Toplu taşımada durak noktaları oluşturulmalı.” Dedi.

  Kaş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ramazan Çetin toplantıda söz alarak yaptığı konuşmasında; “ Esnafımıza soluk aldıracak kredi desteğimiz sürüyor. Kaş’a mutlaka bir Fakülte gelmesi gerekiyor. Bu konuda bizde her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

  Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer ise bölgede yaşanan doğal afet dolayısı ile çiftçinin mağduriyetinin giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, özellikle Ova, Kınık, Çavdır ile göl bölgesinde ağır hasar tespit ettiklerini söyledi. Göl bölgesinde halen yeni bir taşkın riski olduğunun altını çizen Süer, acilen burada bir kanal çalışmasına ihtiyaç olduğunun belirtti. Ramazan Süer ayrıca sera atıkları için geri dönüşüm projesi yapılmasının, çevre felaketini önleyeceğini ifade etti. Süer Kaş’a bir Fakülte sağlanması için çalışmaların başlatılmasını talep etti.

   Kaş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Çalışkan da 2016 yılında Kaş Sanayi sitesi yapımı için yola çıktıklarını kooperatif kurduklarını belirterek; “ 60 dönüm arazinin tapusu alındı. Kooperatifimize kazandırıldı. Kooperatifimizin 75 üyesi var. Sanayi sitemizin yapımı için destek talep ediyoruz “ dedi.

Kaş Ulaştırma İşleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Demirtepe de toplantıda söz alarak yeni yapılan otogar’ın şehir merkezine 11 kilometre mesafede olduğunu ve buraya vatandaşların ulaşmasında zorluklar yaşanabileceğini söyleyerek, bu konuda çözüm üretilmesini talep etti.

   Kaş Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır ise toplantıda dile getirdiği sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin olarak şunları söyledi; “ 15 yıl boyunca sivil toplum kuruluşlarında görev yaptım. Belediye’de Ar-Ge çalışması ve departmanı yok. Fikir üretilmiyor. Proje üretilmiyor. Tarım, Turizm ve Ticaret için çalışmalar yapmalıyız. Bazı Belediye personelleri vatandaşları azarlıyor. Kamu görevi yaptıklarının farkında değiller. Bu güne kadar kent için önerdiğimiz konularda hiçbir çalışma yapılmadı. Önerilerimiz dikkate alınmadı.” 

Toplantının sonunda Mutlu Ulutaş ve Sivil Toplum Temsilcileri günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 
Editör: TE Bilisim