Antalya’nın Kaş İlçesi’nde ve Türkiye’de Rock’çı İmam olarak tanınan Ahmet Muhsin Tüzer, Kaş Belediyesi başkanlığı için bağımsız aday olduğunu açıkladı.
 
Tüzer adaylığını sosyal medya üzerinden açıklayarak, 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Kaş’lı vatandaşlardan oy istedi. Ahmet Muhsin Tüzer Kaş’ın Pınarbaşı Mahallesi Camisi'nde imamlık görevini yürütürken Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hakkında soruşturma açılmış ve sonucunda meslekten ihracına karar verilmişti.
 
Ahmet Muhsin Tüzer konuyla ilgili olarak Gazetemize yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “ Bundan binlerce yıl önce yaşamış olan Likyalılar, Kaş'ımıza pek çok tarihi eser bırakmıştı. Bunların birçoğu yandı, birçoğu yıkıldı. Ama bizim gelecek kuşaklara bırakacak bir eserimiz bile yok maalesef. Gelecek kuşaklara bırakacak tek eserimiz dublex ve triplex evler ise şayet, bundan binlerce yıl önce yaşamış Likyalılar bizden daha medeni ve ileri. Ben Ahmet Muhsin Tüzer. Hiç bir partiye bağlı kalmaksızın Kaş'a Bağımsız Belediye Başkanı Adayı oldum. Bu düşünceyi bana aşılayan Sokrates'in bir sözünü sizlerle paylaşmak istiyorum: "Likyalılara hiçbir zaman, hiçbir kimse bey olamadı." Ülkemizin de içerisinde bulunduğu bu yozlaşmış sosyolojide şunun farkına vardım ki, bir partiye bağlı kalan Belediye Başkanı özgür değildir ve kendi hizmetlerini yapamıyordur veya yapmakta zorlanıyordur. Bu neticeyle partiyle içli dışlı olmak yerine halkımız ile içli dışlı olmayı tercih ediyorum.

Kaş! Ülkemizin bir turizm ilçesi. Fakat ne yazık ki bu harikulade ilçeyi çarpık yapılaşma ile bozdular. Tek sorun keşke bu olsa ama gençlerimize armağan edeceğimiz sadece bir tane sinemamız var ama o da vizyondaki filmleri takip etmiyor, üstelik çok küçük. Kentimizde bir kültür ve sanat merkezimiz yok. Müzemiz yok.  Kitap temin edebileceğimiz kütüphanemizde yeteri kadar kitap yok. Halka açık dans kursları, mini konserler, plates ve yoga kursları, kitap söyleşileri gibi aktivitelerin olduğu cap canlı bir Kaş yaratacağız.

Bu medeni ilçeye ilk olarak kültürlü bireyler kazandırmamız gerekmiyor mu? Yol ve konut yapmak bir başkanın daimi görevidir fakat benim önceliğim ilçemize kültürlü, medeni ve özgür bireyler kazandırmaktır. Özellikle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan alı koyacak, sportif faaliyetler başta olmak üzere,  kültürel, sanatsal ve ruhsal (milli ve manevi) gelişimleri için var gücümle mücadele edeceğim. Özellikle profesyonel liglerde futbol, basketbol, voleybol ve diğer branşlarda mücadele eden hiçbir takımımız yok. Kent İnsanlarımızın özellikle gençlerimizin yaratıcı fikirlerini ve hayallerini paylaştıkları öneri kutuları oluşturacağız. Belediye çalışmalarını yönlendirecek Ar-Ge departmanı oluşturarak, Kaş’ı dünya markası yapacak projeler oluşturacağız. İnsan merkezli yönetim anlayışı ile toplumun tüm kesimlerinin din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin yönetime katılımlarını sağlayacağız. Yönetimde yetki vereceğimiz kişiler için kesinlikle liyakati esas alacağız. Göreve geldiğimizde öncelikli icraatımız insan merkezli her mahallemiz de “ İlim- İrfan Enstitüleri” oluşturacağız. Köy enstitüleri modelini güncelleyerek, yeniden aktif hale getireceğiz. Kent Ekonomisi’nin  gelişmesi için özgün modeller oluşturup, kooperatifleşmeyi teşvik edeceğiz.

Ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla üzerinde çalışmalar yaptığımız kendi özgün projemiz olan Kenevir bitkisinden sağlanan Kenevir proteini isimli ürünü ilk defa Türkiye’ye Kaş’ımızın ilk ve tek markası olan LYCOS markasıyla getirerek ülke insanına sunmuştuk. Geçtiğiz Ocak ayında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'da bu bitkinin stratejik önemi olduğunu belirten açıklamalar yapmıştı. Kaş’a Uluslararası Likya Üniversitesini kurarak, özellikle yazılım uzmanı bilim insanları yetiştireceğiz. Belediye olarak organik ürünlerden üretilen Halk Ekmek ve benzeri ürünleri ucuz olarak halkıma sunacağız. Tarımda Kenevir başta olmak üzere bölgemizde üretilen ürünler ile ilgili kademeli olarak organik tarıma geçeceğiz.
 
 İnsanı merkeze alan bir anlayışla herkesi kucaklayacağım. Liyakati esas alıp evrensel hukuku ve adaleti tesis etmek için çalışacağım. Bizler küçük ilçemizin büyük insanlarıyız. Hep birlikte gülüp, mutlu olup hep birlikte ağlayacağız.

Yetimi gözetip, ağlayan ve çaresizlere dost elimizi her daim uzatacağız.Bir bireyin acısı hepimizin acısı; mutluluğu hepimizin mutluluğu olacak. 

Büyük gölgelerimizle bütün medeniyetlere yankı uyandırmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Bu yüzden yerel seçimler bittiğinde yanımda olmanız dileğiyle.”

 
Editör: TE Bilisim