Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı ilçesinde sürdürdükleri projelerde CHP'li yöneticileri sert dille eleştirdi, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in suskunluğuyla kendilerine destek olduğunu belirterek teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2018 yılının ilk meclis toplantısında 145 maddeyi görüşmek üzere toplandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in başkanlığındaki Ocak ayı olağan toplantısında, geçen yılın gelir ve gider ile hesap kayıtlarının incelenmesi amacıyla Denetim Komisyonu kuruldu. Komisyona Ak Partili Mesut Kocagöz, Mustafa Eroğlu, Halit Çilingir, CHP'den Mustafa Reşat Oktay ve MHP'den Mehmet Cengiz Büyükgebiz seçildi.

MHP KONYAALTI SAHİLİ'Nİ SORDU

Gündem dışı söz alan MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, bazı projeler hakkındaki gelişmeleri sordu. Senirli, çalışmaları devam eden Konyaaltı Sahili projesinin bu kadar geç kalmasını eleştirdi.

TÜREL, MHP'NİN SORUSUYLA CHP'Yİ ELEŞTİRDİ

Senirli'nin sorularını yanıtlayan Başkan Menderes Türel, Konyaaltı Sahili projesi için önce kamu izinleri aldıklarını söyledi. Bir yarışma ile projenin belirlendiğini dile getiren Türel, Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile birlikte seçtiklerini, ancak projeyi Mimarlar Odası Genel Başkanı'nın eleştirdiğini söyledi. Türel, "Sen git önce kendi odanı eleştir. Bize bu projeyi seçen Mimarlar Odası. Yanlış varsa kendi odana hesabını sor" dedi.

CHP'Yİ TOPA TUTTU BÖCEK'E ÖZEL TEŞEKKÜR ETTİ

CHP'nin Antalya milletvekillerine ve yöneticilerine eleştirilerde bulunan Türel, Antalya'da her yapmak istediklerine CHP'lilerin karşı duruş sergilediğini söyledi. Türel, "CHP'li vekiller ve yöneticiler Antalya'da her yapacağımıza hayır diyor. Bir şeyi de beğenin ya da önerin. Boğaçayı'nda da böyle, Konyaaltı Sahil projesinde de böyle. Konyaaltı'nda yaptığımız projelere yönelik Belediye Başkanı Muhittin Böcek'ten karşı bir duruş olmadı. Böcek'in suskunluğu bizim için gerçekten örnek. İnşallah bu suskun desteğiniz diğer partililere örnek olur. Bazı aldığımız kararlarda da bizi desteklediniz. Bu memleketi geliştirmek istiyoruz, kaliteli turist gelsin istiyoruz. Dünyada bütün gelir düzeyi yüksek turistler ya büyük gemilerle ya da yatlarla geziyor. Bu yat limanları yapmazsak turisti nasıl getireceğiz? Bu limanları yapacağız ki Antalya zenginleşecek. Muhalefetin sesi inşaat başlayınca yükselmeye başladı. Tutuştular aman yapma, bununla ilgili bir sürü bilgi dışı kamuoyunun kafasını karıştıran kampanyalar başladı" diye konuştu.

'MANGALDA KÜL BIRAKMADILAR'

Önceki belediye başkanlığı döneminde Atatürk Parkı'nı yaparken CHP'li bir milletvekilinin konuyu eleştirerek meclise taşıdığını dile getiren Menderes Türel, aynı kişinin daha sonra oğlunun nişanını bu parkta yaptığını söyledi. Türel, "Nasıl oldu bu iş, bunlar tarih kayıtlarında mevcut. Çalışın sizin de olsun. Yapılanları eleştirmek herkesin hakkıdır ama bir de öneri getirin. Uçurtma uçuracaklarmış dikkat etsinler kendileri uçmasın. Bizi engelleyeceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Bir şeyi atıyorsanız destekli atın, mangalda kül bırakmadılar" dedi.

CHP'Lİ UYSAL TÜREL'E CEVAP VERDİ

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türel'in sözlerine cevap verdi. Türel'in meclisi kendi içini dökme yeri olarak gördüğünü belirten Uysal, şöyle konuştu:

"Büyükşehir Meclisi'nde sizin sözleriniz ile şöyle bir tablo ortaya çıkıyor. Görev tanımınız dışında burada kendinizi ifade etme mekanı olarak gördüğüz için söz almaya zorlanıyoruz. Belediye hizmet üretme makamlarıdır, hangi partiden olursa olsun kamu yararını korumakla görevlidir. Belediye başkanları belli bir şekilde ve oranda uzlaşı kültürü ile çalışmakla görevlidir. Basit siyasi polemiklerle kamuyu kurban edemez. Gündem ile ilgili ya sessiz kalacağız ya da görev tanımımız dışında tırnak içinde size söz yetiştirmeye çalışacağız. Bunun mecliste yeri yok. Ankara'da muhalefete hakaretlerle laf etme gibi bir durum var. Biz Antalya olarak bunu yapmayalım. Siz öyle demediniz ama 'bre gafiller' anlamında sözler topluma yarar getirmez. Bizim suskun kalmamamızın nedeni görev tanımımıza girmemesidir. Burada konuştuklarımızın sonuç doğuramadığı vakadır. Boş itişmenin bir anlamı yok. Bu şekilde galiz laflarla cereyan eden meclisler kent yararına olmuyor. Bizi de zor durumda bırakmayın."

BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL ÜZÜM YEMEK'

Uysal'ın sözlerine cevap veren Menderes Türel, söylediklerinde hakaret olmadığını söyledi. Bu konuşmayı mecliste yapmanın nedeninin birisini zor durumda bırakmak olmadığını dile getiren Türel, "Yapılan eleştiriler doğru değil, bu eleştirileri yapan mensuplarınız ile bir kez daha değerlendirin diye bunlar burada söyledi. Ben sadece suskunluk ile Muhittin Böcek'e teşekkür ettim. O da projelere eleştiri getirmediği için. Benim niyetim bağcı dövmek değil, üzüm yemektir" dedi.

'SÖZLERİ PARTİM ADINA İADE EDİYORUM'

CHP Grup Sözcüsü Cansel Çevikol Tuncer ise Türel'i eleştirdi. MHP sözcüsünün sorusu ile Türel'in CHP'yi eleştirdiğini belirten Tuncer, "Sözleriniz partimizi savunma ihtiyacı hissettiriyor. Partim adına hiçbir sözü kabul etmiyoruz. Siz son dönemde Konyaaltı'nda projeye başladınız. Neden CHP'ye saldırdığınızı anlamıyorum. Söylediğiniz sözleri partim adına size aynen geri iade ediyorum" dedi.
 
Editör: TE Bilisim