KONYAALTI'NDA ÇOCUKLARA ÖZEL KUKLA ATÖLYESİ KONYAALTI'NDA ÇOCUKLARA ÖZEL KUKLA ATÖLYESİ

   Antalya'da yaşamını sürdüren Rus ressam Oksana Muraveva'nın fırçasından çıkan eserler sanatseverle buluşturuldu. 

Bağımsız Sanat Hareketi'nin gönüllü üyesi ressam Oksana Muraveva'nın 'Mavi'nin Yolculuğu' adını verdiği kişisel resim sergisi tarihi Kaleiçi semtindeki bir otelin bahçesinde açıldı. Çocukluğundan beri resim çizen, gençlik yıllarında da tuvallerini yağlıboya, akrilik boya ve suluboya teknikleriyle renklendiren, aldığı eğitimlerle de çalışmalarını profesyonelce sürdüren Muraveva'nın sergisine sanatçıların ilgisi yoğun oldu.

Ressam Oksana Muraveva, tuvallerine deniz, göl ve akarsuları, deniz dalgalarını, doğanın güzelliklerini, doğa canlılarını resmediyor.  Sergisine, denizlerin, göllerin, akarsuların, gökyüzünün rengi olan 'mavi'yi veren sanatçı Muraveva, "Doğamız bozulur, sularımız ve havamız kirletilir ise yaşam da bozulur, kirlenir" dedi. Muraveva, tuvallerine doğanın güzelliklerini yansıttığını ifade etti. 

"FELSEFEMİZ DOĞA SEVGİSİ"

   Bağımsız Sanat Hareketi'nin kurucusu ve sergi küratörü Sevda Kesim de atölye çalışmalarını zaman zaman deniz sahilinde, koylarda, göl kenarlarında, şelale ve akarsu önlerinde, orman içerisinde, Kaleiçi sokaklarında sürdürdüklerini aktardı. Kesim, "İnsan, doğa, doğa canlıları ve tarih sevgimiz felsefemiz oldu" dedi. Kesim, ressam Oksana Muraveva'nın kişiliği ve sanatına övgü yağdırdı, sanat katkısından dolayı teşekkür belgesi sundu. 

Editör: ADEM AYDIN