Antalya Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi tarafından Avrupa Günü dolayısıyla verilen resepsiyonda 'Antalya'nın Evrensel Tınıları' adıyla müzik dinletisi gerçekleştirildi.
 
 
AB Türkiye Delegasyonu ve Almanya Federal Cumhuriyeti Antalya Konsolosluğu işbirliğinde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Kaleiçi Evi'nde düzenlenen etkinliğe, ATSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri, AB Türkiye Delegasyonu İletişim Bölümü Takım Lideri Müsteşar Marie-Madeleine Kanellopoulou, Almanya Federal Cumhuriyeti Muavin Konsolosu Thomas Rouzanova, oda ve dernek başkanları, fahri konsoloslar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sanatseverler katıldı.
 
 
Açılışta konuşan ATSO Başkan Yardımcısı Mızrab Cihangir Deniz, “Türkiye olarak Avrupa Birliği'ni bir ortak değerler bütünü olarak görüyoruz. Bu değerler demokrasi, temel hak ve hürriyetlerdir, insan haklarıdır, hukukun üstünlüğüdür, çoğulculuktur, hoşgörüdür. Barış ve huzur içinde farklı kültürlerin bir arada yaşamasıdır. Bizim Avrupa vizyonumuz, yakın işbirliği, karşılıklı etkileşim ve bütünleşme ekseninde, birlik ve beraberliğin teşvik edilmesi ve farklılıklara saygı duyulması yönünde olmalıdır. Bu vizyon ile birlikte, Türkiye'nin içinde yer aldığı bir Avrupa Birliği'nin ekonomik ve stratejik boyutları daha da değişecektir" dedi.
 
 
Bir turizm ve tarım kenti olan Antalya için Avrupa'nın çok daha farklı bir noktada olduğunu belirten Deniz, "Her yıl milyonlarca Avrupalı turisti kentimizde konuk ediyoruz. Onbinlerce Avrupalı ülkemize yerleşti, komşumuz oldu. Turizm sektörü ile daha da güçlenen ilişkiler ticari bağlarımızı da belli bir düzeye taşıdı. Diğer taraftan hem uyum yasalarında hem de ortak projelerde birlikte çalıştık. Ancak geldiğimiz noktada Avrupa Birliği ile ilişkilerimizin arzu ettiğimiz ivme ile ilerlemediğini görüyoruz. Bu ilişkilerin kolay kurulmadığını, son derece önemli aşamaların kat edildiğini hepimiz biliyoruz. İş dünyası olarak, bu sürecin en kısa sürede karşılıklı çıkarlar gözetilerek aşılmasını ve eskisinden çok daha güçlü birlikteliklere vesile olmasını diliyoruz."
 
 
AB Türkiye Delegasyonu İletişim Bölümü Takım Lideri müsteşar Marie-Madeleine Kanellopoulou ve Almanya Federal Cumhuriyeti Muavin Konsolosu, Thomas Rouzanova'nın konuşmalarının ardından 'Antalya'nın Evrensel Tınıları' konulu bir müzik dinletisi gerçekleştirildi. Teke yöresi türkülerini birlikte seslendiren halk müziği ve senfoni sanatçıları, konuklardan büyük alkış aldı.
 
 
Avrupa Birliği'nin kuruluş yıl dönümü olarak görülen 'Avrupa Günü', 1985 yılından itibaren AB üyesi ve aday ülkelerde kutlanmaktadır. Her yıl 9 Mayıs Avrupa Günü kutlamaları kapsamında, AB Türkiye Delegasyonu koordinasyonunda 20 ilde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezleri tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

 
Editör: TE Bilisim