Antalya'da turizm sektörünün önemli isimlerinden Recep Yavuz, 30 yıllık turizm deneyimlerini 'Her Şey Sahil' adlı kitabında topladı.

Antalya'da bir dönem Seyahat Acentaları Derneği'nin başkanlığını da yürüten Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, turizm sektörü ve sorunlarını anlatan 'Her Şey Sahil' adlı kitap yazdı. 144 sayfalık kitabında turizme dair 37 güncel makaleye yer verdiğini belirten Yavuz, bahşişten herşey dahile, turizm güvenliğinden otel isimlerine, kaçırılan tarihi eserlerden uçaktaki domates suyuna kadar her turisti sarıp sarmalayan konuları işlediğini söyledi. Yavuz, kitaptaki diğer konular arasında Türkiye'nin sloganından en yoğun otel şikâyetlerine, Türk kahvesinden gurbetçi turistlere kadar Türk turizmi ve turizmin içinde olan herkese dokunan yazılar, makaleler ve istatistikler olduğunu kaydetti.

50 milyon turist, 50 milyar dolar turizm geliri hedeflenen Türkiye'de 50 turizm kitabı bulunamayacağını dile getiren Yavuz, “Turizme dair öğrenilenler maalesef aktarılmadan unutulmaya yüz tutuyor. Bu yüzden 20 senedir her şey dahili, otobüs kazalarını, turist kazıklamayı, yabancı dil sorununu tartışıp duruyoruz. Ben bu bağlamda küçük bir kapı açıyorum. Bu kapının daha çok ışık saçması sizlerin elinde. Destek olmak, bu bilgileri elden ele ulaştırmak ve hatta genç turizmcilere hediye etmek Türk turizmi açısından önemli bir hizmet olacaktır" dedi.

'Her Şey Sahil' kitabının Antalya Rehberler Odası kitaplığı ve Kıbrıs'ta Gaziveren mola yerinden temin edilebileceğini belirten Yavuz, Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neyişci'nin Kepez'de yeni açılan Barış Manço Bulvarı'nın ağaçlandırılması için başlattığı kampanya için satılan her kitabından 5 TL bağışlayacağını kaydetti.
Editör: TE Bilisim