Demre İlçesi'nde tatil yapan Rus ve Ukraynalı turistler, güneşli havayı fırsat bilip kendilerini Akdeniz'in mavi sularına attı.
   
Antalya’nın Demre İlçesi’ne gelen Rus, Ukrayna ve Kırımlı turistler, Aralık ayında deniz keyfi yaşadılar. Denizin tadını çıkardılar.
    
Demre’ye gelen turistler, yatla Çayağzı Limanı’ndan Kekova turuna çıktılar. Kekova’daki Batık Kenti, Simena Antik Kenti’ni gezdikten sonra, yat Gökkaya Koyu’nda yüzme molası verdi. Kendi ve denizin berraklığını görünce, Aralık ayında kendilerini Akdeniz’in masmavi suyuna bıraktılar. Deniz suyu sıcaklığının 22 derece, hava sıcaklığının 20 derece olduğu bir günde bol bol yüzdüler. Yattan denize atlayarak denizin ve yüzmenin tadını çıkardılar. Bir grup turist, yaklaşık yarım saat yüzdü. Denizden çıkarak duş aldı.

Rusya’nın Sibirya Bölgesi’nden gelen Alexadder Tunik yaptığı konuşmada”Rusya’da hava sıcaklığı gündüzleri bile eksi 36 derece idi. Aralık’ta yüzmeyi hayal bile edemezsiniz. Aralık ayında, burada yüzmek benim için harika bir duygu.. Deniz harika idi. Tatilimin en güzel anısı oldu”dedi.

Rusya’dan gelen Alexsandra Yakovleva ise yaptığı konuşmada”3 Aralık’ta yüzmek benim için inanılmaz bir anı. Çok mutluyum. Burası harika bir yer” dedi.

Kırım’dan gelen Alexsandra Bali’de yaptığı konuşmada” İlk kez Türkiye’ye geldim.Kekova çok harika. Deniz, denizin suyu çok harika idi. Bu mevsimde deniz girmek harika bir olay. Çok güzel yüzdüm” dedi.
 




Editör: TE Bilisim