Fransa'nın başkenti Paris'ten yola çıkan Alman biyolog 29 yaşındaki Catharina Nicolai ve Fransız mühendis 38 yaşındaki Christophe Foex, Antalya'nın Kaş İlçesi'ne geldi.
    Bisikletle, Türkiye’yi gezen Alman biyolog Catharina Nicolai (29) ve Fransız mühendis Christophe Foex (38) Türkiye, Fransa’dan çok daha güvenli bir ülke dediler.
     Paris’ten 14 Temmuz’da bisikletleri ile yola çıkan Alman Nicolai ve Fransız Foex, Antalya’nın Kaş İlçesi’ne geldi. Bisikletle, dünyayı gezmek için iş yerlerinden bir yıl izin alan iki arkadaş, Almanya, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye geldi. Edirne’den son İstanbul’u gezen iki arkadaş, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla üzerinden geçerek, Yaklaşık üç ayda Kaş İlçesi’ne geldi. Antalya, Konya, Kapodakya, Ankara, Eskişehir’i gezerek üç ay sonra tekrar İstanbul’da olacaklar. İstanbul’dan uçakla, Hindistan’a geçerek 6 ay daha bisikletle gezecekler. Şu ana kadar toplam 4 bin 400 kilometre yol yaptılar. Bir yılda toplam 12 bin kilometre yol yapacaklar. Günde ortama 80 kilometre yol alıyorlar.

   Alman Catharina Nicolai yaptığı konuşmada”Paris’te aynı hastanede görev yapıyoruz. Arkadaşım daha önce 2008 yılında Didim’de tatil yaptı. Ben Türkiye’ye ilk kez geliyorum. Türkiye çok güzel bir ülke. Geceleri çadırda kalıyoruz. Bazen de pansiyonda kalıyoruz. Yola çıkarken yakınlarımız, Türkiye’de güvenlik sorunları konusunda uyardı. Türkiye, Fransa’dan daha güvenli. Hele hele Paris’ten çok daha güvenli. Türk insanı çok yana yakın ve yardımsever. Sadece yoldaki başı boş sokak köpekleri biraz sorun. Onun dışında mükemmel yolculuk ve tatil yapıyoruz. Anti kentleri geziyoruz. Türkiye’de her şey mükemmel” dedi.
 

 
Editör: TE Bilisim