Antalya'nın Kaş İlçesi'nde Yat Limanı’nda Kızılay vatandaşlardan   kan bağışı topluyor. Kaş’lı vatandaşlarda Kızılay’ın Kaş’ta başlattığı Kan Bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösteriyorlar. Bu gün  Kaş Yat Limanı’nda başlayan Kan Bağışı kampanyası yarında devam edecek.Kızılay’ın Kan Bağışı kampanyası 15 Şubat Perşembe günü Kaş’ın Kalkan,  16 Şubat Cuma günü Kınık Mahallerinde devam edecek.

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi'ne bağlı Kızılay Antalya Kan Merkezi, her yıl üç defa Şubat, Mayıs ve Ekim aylarında Kaş'a  gelerek kan bağışı kampanyası düzenliyor.  Dr. Özkan Çobanoğlu başkanlığındaki Kızılay Antalya Kan Merkezine bağlı 7 kişilik ekip kan bağışı otobüsüyle Kaş'a geldi. Kaş limanında her zamanki yerinde park eden otobüs dört gün boyunca Kaş merkez ve Mahallelerinde  kan bağışı toplayacak. Kan toplama aracı 13- 14 Şubat Salı ve Çarşamba günü Kaş merkezde ,15 Şubat Perşembe günü  Kalkan ve 16 Şubat Cuma günü Kınık Mahallelerinde  kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlardan kan olacak.

Kızılay Antalya Kan Merkezi, Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Umut Nadir Bayram Kaş’ta gerçekleştirdikleri çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı bilgilendirmede şunları söyledi ;”  Her zaman olduğu gibi Kaş’lıların duyarlılığı üst seviyede. Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Kan merkezlerimizde bağış yoluyla temin ettiğimiz  hazır kan bulundurursak, ihtiyaç halinde  kimse mağdur olmaz. Bir ünite kan bağışı yeri geldiği zaman bir can demektir. Bugün vereceğiniz bir ünite kan bir gün size veya bir yakınınıza bir can olarak geri dönebilir. Bu nedenle kan bağışı konusunda tüm vatandaşımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz. 18- 65 yaş arasındaki kadınlar dört ayda bir kez, erkekler üç ayda bir kez kan bağışında bulunabilir"dedi.
Editör: TE Bilisim