Antalya’nın Kaş İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, Hareket Et, Sağlıklı Yaşa etkinliği düzenledi. Kaş İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri tarafından Kalp sağlığı için, “Hareket Et Sağlıklı Yaşa” sloganıyla toplumsal dikkat çekildi.

   Kaş Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Beyazıt Alkan ve hemşire Hayriye Yüksel tarafından hastane personeline, “Hipertansiyon” konulu bir seminer verildi. İsteyen vatandaşların EKG’leri çekildi. Hastanede kurulan standa, vatandaşlara eğitim verildi. Kalp hastalıkları, korunma yolları, kalp ve damar hastalıklarında beslenme, kalp yetersizliği hastaları için uyulması gereken yaşam kuralları konularında bilgilendirme yapıldı. Kalp sağlığında, sporun önemi anlatıldı. Vatandaşlara, padometre (adım sayar) dağıtıldı.

   Hastanede, vatandaşların tansiyonu, kan şekeri ve boy ölçümleri yapılarak kendilerine bilgilendirme yapıldı. Gerekli görülenler, Opr. Dr. Kardiyoloji Uzmanı Mustafa Beyazıt Alkan tarafından muayene edildi. Gerekli görülenlere yönlendirmeler yapıldı. Hemşire Hayriye Yüksel tarafından Kalkan Turan Erdoğan Fen Lisesi ve Ova Ortaokulu’nda, “Hipertansiyon” konulu seminer verildi. Öğrencilere ve ailelere broşür dağıtıldı.  Tüm etkinliklerde sigara ve alkolün zararları, tuz ve şeker tüketiminin azaltılması konusunda bilgilendirme yapıldı.

   Kaş Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Bircan Yarıcı yaptığı konuşmada”Dünya Hipertansiyon Günü kapsamında, topluma kalp sağlığının önemini anlatmaya çalıştık. Kalp sağlığında düzenli beslenmenin ve sporun önemini anlattık. Kalp sağlığı ile yüksek tansiyonun ilişkisini kavratmaya çalıştık. Vatandaşlarımıza, yediden yetmişe şu çağrıyı yapıyoruz. “ Hareket et, sağlıklı yaşa”. Günde yarım saat yapacağınız sportif aktivite size sağlık katar”dedi.




  
  
 
Editör: TE Bilisim