Türk Kızılayı ülkemizin kan ihtiyacının karşılanması ve buna bağlı olarak; ülkemizde kan bağışının önemine yönelik bilinç oluşturmak ve bu bilinci güçlendirmek üzere faaliyetlerine devam ediyor.

Türk Kızılayı Antalya Kan Bağışı Merkezi Antalya’nın Kaş İlçesi Merkez Atatürk İlk-Ortaokulunda kan bağışı organizasyonu düzenledi. Antalya Kan Bağışı Merkezi  ile Okul Yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve velilerin desteği ile gerçekleşen organizasyonda yaklaşık 50 ünite kan bağışı alındı. Kan bağışı öncesi okul öğrencilerine kan bağışı ile ilgili olarak seminer düzenlendi. Kızılay tarafından Periyodik olarak üç aylık sürelerde Kaş’ta kan toplanıyor.

Antalya Kan Bağışı Merkezi Doktoru Afet Alizade Açıl, “ Kaş’ta Avrupa Birliği Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılay’ının “ Geleceğin kan bağışçılarının kazanımı”  ortak projesini gerçekleştirdiklerini, 17  ilde seçilen 17 pilot okulda önce kan bağışını anlatan  eğitim verdiklerini,  sonra ise kan bağışı kampanyalarının gerçekleştirildiğini belirterek, Kan bağışı konusunda gösterdikleri ilgi ve duyarlılıktan dolayısıyla Kaş’lı  bütün kan bağışçılarına teşekkür etti “


Editör: TE Bilisim