Kumluca Özel Medikum Hastanesinde ilk defa bir hastaya lazerle hemoroid operasyonu başarıyla gerçekleştirildi.

Kumluca'da yaşayan ve yaklaşık 9 yıldır Hemoroid (Basur) rahatsızlığı çeken Ramazan Uçak, tedavi için Özel Medikum Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniğine başvurdu. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ramazan Sarıbay tarafından yapılan muayenesinde Uçak'a lazerle ameliyat önerildi.

Rahatsızlığı boyunca uzun yıllar her türlü tedavi yöntemlerini denediğini, özellikle de bitkisel tedaviler uyguladı ifade eden Uçak, son olarak lazerle yapılacak operasyonu kabul ettiğini, operasyon sonrası yaşadığı rahatlığı görünce “İyiki operasyon olmuşum” dediğini söyledi.

9 yıldır bu rahatsızlığı yaşadığını, ilaçlı tedavilerin yanında tüm bitkisel tedavi yöntemlerini de denediğini belirten Uçak, “Rahatsızlığı ile ilgili ilaçlı tedaviler başta olmak üzere hepsini denedim, hepsi geçici olarak iyileştirdi. Ameliyattan yıllarca kaçtım. Son çare olarak doktorum Ramazan beyin önerisiyle, operasyonu kabul ederek, lazer ile operasyonu oldum. Dikiş ve bıcak izi olmadan bu sorundan kurtulmanın mutluğunu yaşıyorum. Operasyonun üzerinden 24 saat geçmeden taburcu oldum. Doktoruma teşekkür ederim.” dedi.

Özel Medikum Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ramazan Sarıbay, halk arasında basur veya mayasıl olarak bilinen Hemoroid rahatsızlığının günümüze en sık görülen anal rahatsızlıklardan olduğunu ve yaygın olaran her 5 kişinen 3'ünde görülebildiğini söyledi.

Hemoroidin değişik evreleri olduğunu ve her rahatsızlıkta olduğu gibi erken evrede teşhis ve tedavisinin, rahatsızlığın iyileşmesindeki rolünün büyük olduğunu ifade eden Sarıbay, “Günümüz sağlık teknolojisinin gelişmesiyle ilerlemiş ve ilaç tedavisine cevap vermeyen durumlarda hemoroidi olan hastalara cerrahi müdahaleler öneriliyor. Lazerle yapılan operasyonların kısa sürede olması, operasyon sonrası hastanın yaşam kalitesinin yüksekliği, rahatsızlığın tekrar ortaya çıkma olasılığının düşüklüğü gibi nedenlerden dolayı bizde bu hastamıza lazerle operasyon önerdik. Başarılı bir operasyon oldu, hastamızı operasyon sonrası kısa sürede taburcu ediyoruz.” dedi.

Hemoroid rahatsızlığı olan bir çok hastanın rahatsızlığın ilk evrelerinde doktora gitme korkuları yüzünden tedavide geç kalınabildiğini belirten Sarıbay, sağlık teknolojinin geldiği son noktada bu rahatsızlığın korkulacak bir rahatsızlık olmadığını, aksine erken teşhis ve tedavide geç kalmanın olası daha kötü durumların ortaya çıkmasına neden olabildiğini bildirdi.
Editör: TE Bilisim