Antalya'nın Kaş İlçesi'nde konferans veren Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp-Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan, kalp sağlığının önemini anlattı.

 Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp- Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan, Kaş'ta konferans verdi. Kaş Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen 'Koroner Kalp Hastalıkları ve Bypass Hakkında Her şey' konulu konferansta Prof. Dr. Okutan, kalp sağlığının önemini anlattı. Kalp sağlığını korumanın insanın kendine bağlı olduğunu aktaran Prof Dr. Okutan, "Kalp sağlığında en önemli nokta, düzenli ve sağlıklı beslenme, spor yapmaktan geçer. Sigaradan uzak durmak, temiz hava almak da kalp sağlığı için çok önemli" dedi.

 Kalp sağlığının mutlaka kontrol ettirilmesi gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Okutan, "Erken tanı çok önemlidir. Kalbimizin sağlığı bozulduğu zaman, tekrar sağlığına kavuşturmak için teknoloji oldukça gelişti. Ancak burada önemli sorun zaman zaman yapılacak kontrollerde bozulan kalp sağlığını erken tespit etmekle teknoloji daha yararlı olur. Ameliyat öncesi ve sonrası kurallara uymak çok önemli" diye konuştu.

 Konferansın sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Hüseyin Okutan'a Kaş Belediye Başkan Yardımcısı Lütfi Öztürk tarafından teşekkür plaketi verildi.


Editör: TE Bilisim