CEZAİ İŞLEM UYGULANIYOR
Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, hava sıcaklığının artmasıyla birlikte kent merkezinde hizmet veren toplu taşıma araçlarında klima kontrollerine yönelik ulaşım denetimlerini arttırdı.
Büyükşehir Belediyesi, hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle vatandaşların, toplu taşıma araçlarını sorunsuz şekilde kullanabilmeleri amacıyla klima denetimlerini sıklaştırdı. Ulaşım denetim ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliğine uymayarak klima açmayan araçlar hakkında cezai işlem uygulanıyor. Ayrıca, vatandaşlar tarafından İzleme ve İletişim Merkezine iletilen klima şikayetleri de titizlikle değerlendiriliyor anında müdahale edilerek cezai işlem uygulanıyor.
Denetimler kesintisiz sürecek
Toplu taşıma araçlarında klima kontrollerine yaz ayları boyunca kentin farklı noktalarında periyodik olarak devam edecek olan Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, kurallara uymayan toplu taşıma şoförlerine göz açtırmıyor. Ekipler, denetimlerde kliması arızalı veya çalıştırılmayan, hijyen bakımdan eksiklikleri olan araç şoförlerine cezai işlem uygulayarak, denetimlerini aralıksız bir şekilde yürütüyor. Ayrıca vatandaşlar, ulaşım konusundaki her türlü şikayet, talep ve önerilerini; Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığına bağlı 0242 606 07 07 numaralı izleme ve iletişim merkezine veya 0530 131 39 07 numaralı ulaşım Whatsapp ihbar hattına iletebiliyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim