Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, TBMM Genel Kurulunda verilen arada ilçelerde vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Atay Uslu’nun durağı Kumluca oldu. İlk olarak Kumluca Teşkilatının haftalık olağan ilçe yönetim kurulu toplantısına katılarak Kudüs, tarım, yatırımlar ve projeler hakkında sohbet etti.

TARIM ÜRÜNLERİNİN PAZARLAMASI İÇİN DE ÇALIŞTIK

Ak Parti Hükümetleri olarak Tarım sektöründe çiftçimizin her zaman yanında olduklarını pazarlamadan, afet zararlarının giderilmesine kadar her konuyla ilgilendiklerini ifade eden Antalya Milletvekili Atay Uslu konuşmasına şöyle devam etti: " Domatesin, tarım ürünlerinin pazarlanması, ihracaatı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gündemlerinden birisi.  20 yıl önce çiftçi sesini Antalya'ya bile duyuramazken, şimdi Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımız Binali Yıldırım'ın, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun Putin ile görüşmelerinin ana gündemlerinden birisi domatesimiz, tarım ürünlerinin ihracatı oluyor. Çiftçi için çözümleri, destekleri Ankara'da da, Rusya'da da konuşan bir hükümet var. Artık çiftçimiz yalnız değil."

ÇİFTÇİMİZİN HORTUM SONRASI YARALARINI SARMAK İÇİN DE ÇALIŞTIK

Atay Uslu bölgede bir hortum felaketi yaşandığını, bu felaketle ilgili olarak  ilk andan itibaren Cumhurbaşkanın, Başbakanın, Bakanların yardım ve yaraların sarılması ile ilgili gerekli talimatları verdiklerini, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun süreci an ve an takip ettiğini anlattı.
Atay Uslu: "Cumhurbaşkanımız bu konuda ilk andan itibaren çiftçimizin yanında oldular, o gece belediye başkanlarını arayarak bilgi aldılar, kurumlara talimat verdiler. Kendilerine bölgemiz adına şükranlarımızı sunarız." dedi.

Konuşmasının devamında da Atay Uslu şunları ifade etti: "Felaket sonrası Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım 10 milyon Lira yardımı imzalayarak çok hızlı şekilde Antalya Valiliğimize gönderdiler. Bu yardım ile yaralar sarıldı. Tarsim de 10 milyon liralık tazmin ödemesi yaptı. Toplamda 20 milyon lira bir destek oluştu.

TARSİM'DE KOLAYLIKLAR SAĞLANACAK

Yine Başbakanımız Binali Yıldırım Tarım Sigortası (TARSİM) yapımında yaşanan mülkiyet problemi gibi bürokratik süreçlerin aşılması için gerekli talimatları verdiler. Bizde bölgeden çiftçilerin ve ilgililerin katılımıyla  toplantı yaptık, sorunları ve çözümleri konuştuk. Şimdi Tarsim'de bürokratik süreçler kolaylaşıyor.  Başbakanımız Binali Yıldırım'a, Bakanlarımıza, Hükümetimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum. "
Toplantıya Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile İlçe Başkanı Arif Yavuzer ve Yönetimi de katıldı.
 
Editör: TE Bilisim