AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Kumluca'yı ziyaretinde sebze ve meyve üreticileri ve komisyoncularla görüştü.

Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse incelemelerde bulunmak üzere Kumluca ilçesini ziyaret etti. Mustafa Köse'yi, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran karşıladı.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı makamında ziyaret eden Köse ardından Toptancı Hali'ne geçti. Mustafa Köse, Kumluca Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (KUMSEKDER) Başkanı Ahmet Kaya'yı ardından da Batı Akdeniz Tüccarlar Derneği Başkanı Mazhar Yel ve yönetimini ziyaret etti. KUMSEKDER Başkanı Ahmet Kaya, bu sezon yaş sebze ve meyve fiyatlarının düşük olmasından dolayı üreticilerle sürekli yüz yüze geldiklerini, sıkıntı yaşadıklarını anlattı.

Milletvekili Mustafa Köse, "Yaş sebze ve meyve arz- talep işidir. Talep az olduğu için fiyatlar düşük oluyor. İhracat beklediğimiz seviyede değildir. 2018 yılı ülkemiz için sıkıntılı bir dönem olabilir. Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Bakın ordumuz Afrin'dedir. 'Afrin'e operasyon düzenlemesek de ekonomimiz, sebze piyasası iyi olsaydı' diyebilirsiniz. Öyle değil. Afrin ikinci bir Kandil gibidir. Operasyon yapmasak, Afrin terörün kaynağı olacak. Her ne kadar yurt içinde PKK'yı bitirmeye çalışsak da sürekli Afrin'den gelmeye devam edecek. Bu yüzden terörü kaynağından kurutmamız gerekiyor. Tek dileğimiz ordumuzun Afrin'den zaferle çıkmasıdır. İşte o zaman dünyada dengeler değişecek. ABD ve Almanya, Fransa gibi AB ülkelerinin de bize bakış açısı değişecek. Biz ABD gibi değiliz. Irak'a girdiler, Suriye'ye girdiler, sorun bitmedi. Dünyada sonuç alan ender ordulardan birisidir bizim ordumuz. Allah'ın izniyle terörü kaynağından kurutacağız. Allah yardımcımız olsun. Vatanımız sağ olduğu sürece sebze de para eder, meyve de para eder. Biraz sabırlı olalım. Birbirimize suç bulmayalım. Anlayışlı olalım" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim