Yurt dışındaki ticari çalışmalarıyla İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dikkatini çeken Fulya Yasemin (38), Antalya'dan 4'üncü sıra milletvekili adayı gösterildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partiyi kurmadan önce yurt içi ve yurt dışında başarılı çalışmalar yapanları takibe aldı. Almanya doğumlu Fulya Yasemin, iyi eğitimi, başarılı ticari faaliyetleri ve genç bir kadın olması dolayısıyla Akşener'in dikkatini çekti. Yasemin'i geçen yıl evine davet eden Akşener, parti projesinden bahsetti ve yanında görmek istediğini söyledi. Partinin kuruluş aşamasında yanından ayırmadığı Yasemin'i parti kurulduktan sonra da İYİ Parti Genel İdare Kurulu'na alan Meral Akşener, başarılı iş kadınını Antalya'dan 4'üncü sıra milletvekili adayı gösterdi.

5 DİL BİLİYOR

Almanya'da doğup büyüyen Fulya Yasemin, temel eğitimini burada aldı. Fransa, İspanya, ABD'de eğitimine devam eden Yasemin, Türkçe, Almanca, İngilizce, İspanyolca ve Fransızca konuşabiliyor. Üniversitede turizm ve organizasyon okuyan Fulya Yasemin, master eğitimini Hollanda'da pazarlama üzerine yaptı. Yasemin, son 10 yıldır Türkiye- Almanya ve Hollanda arasında gidip geldiğini dile getirdi. Tarım ile uğraştığını aktaran Yasemin, “Hollanda'daki bazı teknikleri Türkiye'ye uygulamaya çalışıyorum ama oldukça zorlanıyoruz. Geçen yıla kadar hiç siyasetle ilgilenmedim. Ticaretle uğraştım. Tüm kıtalarda ticaret yaptım. Geçen seneye kadar Çin ve Avustralya'ya kendi malımızı pazarlıyordum. Türkiye'den hiç kopmadım ve Antalya'ya aşığım. 10 yıldır aile olarak Antalya'da bulunuyoruz" dedi.

'SİYASETTEN GELMEMEMİ DAHA ÇOK ÖNEMSEDİ'

Geçen sene Meral Akşener'in evine davet edildiğini belirten Yasemin, “Benimle tanışmak istemiş. Parti daha kurulmamıştı. Ben Akşener'in kim olduğunu bilmiyordum. Evine gidince inanılmaz doğal ve içten buldum. Böyle bir insanın siyasetle ilgilenmesini hiç beklemiyordum. Projesini anlattı, parti kurmak istediğini söyledi. Yurt dışındaki herkesin geri gelmesini ve Türkiye'ye yatırım yapmasını istediğini söyledi. Beni yanında istedi. Siyaseti bilmediğimi söyledim ama benim Türkiye'ye katacak şeyim olduğunu anlattı. Siyasetten gelmememi daha çok önemsediğini kaydetti" diye konuştu.

'ALMAYA DEĞİL, VERMEYE GELDİM'

Siyasete girdiğinde hayatının yönünün tamamen değişeceğini bildiği için düşünmek istediğini Akşener'e bildirdiğini aktaran Yasemin, gurbetçi olduğu için ülkeye hasret büyüdüğünü söyledi. Türkiye'ye döndüğünde ülkenin gidişatını korkunç bulduğunu kaydeden Yasemin, şöyle devam etti:“Özgürlük yok, insanlar korku içinde. Ticari hayat negatif bir durumda. Partiye daveti doğru buldum, şimdi ülkeme destek olmayacaksam ne zaman olacağım dedim kendime ve Akşener'in yanında yer aldım. Elimizi şu an taşın altına koymazsak ne zaman koyacaktık. Parti programı çalışmasına dahil oldum. Ben yurt dışında gördüğüm tecrübeyi, eğitimi, vizyonu buraya katmak istiyorum. Özgür ve güzel bir hayata sahiptim. Bir şey almaya değil, bir şey katmaya geldim. Meclise gittikten sonra gerçekten milletin vekilliğini yapmak gerekiyor."

ANTALYA'YI TANITMAK GEREK

Antalya'da turizmin canlandırılması gerektiğini vurgulayan Fulya Yasemin, tarıma yeniden el atılması gerektiğini söyledi. Antalya'nın tanıtımının çok önemli olduğunu belirten Yasemin, “Antalya çok özel bir şehir. Dünyanın birçok kentini gördüm ama Antalya gibisi yok. Tabiatımız zengin. Tarihi, denizi, doğayı aynı yerde bulabiliyoruz" dedi.
(DHA)
 
Editör: TE Bilisim