Antalya’nın Kaş, Demre ve Finike Belediye başkanları, uzun süren yol çalışmalarına isyan ettiler. Bir dilekçe ile, Antalya-Finike arasındaki yoldaki rezaletin ne zaman sona ereceğini Büyükşehir Belediye Meclis Başkanlığı’ndan sordular.

      Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi Demre Üyesi Orhan Avcı, Finike Üyesi Hüseyin Özbek ortak bir dilekçe ile, yol rezaletinin ne zaman sona ereceği konusunda bilgi istediler.

   Üç başkanın ve iki belediye meclisi üyesinin imzasını taşıyan dilekçede; yıllardır süregelen Kemer- Finike-Demre yollarının, Finike ilçesindeki köprülerin ve tel örgü çekme çalışmalarının ne zaman biteceğini, bu rezaletin daha ne kadar süreceğinin, Antalya’nın Batı Bölgesi’nde yaşayan halkımız ve tüm Antalya’da yaşayan halkımız adına Belediye Meclisimizin bilgilendirilmesini arzederiz denildi.

   Üç başkan ve iki belediye meclisi üyesi adına konuşan Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu yaptığı konuşmada”Antalya’dan Batı ilçelerine gitmek için Antalya’dan yola çıktınız zaman, sürücüler tam bir kaos yaşıyor. Antalya Limanı’nın hemen çıkışında iki yıldır süren tel örgü çalışmaları var. Yol tek yönlü trafiğe açık. Bu çalışmalar iki yıldan fazla zamandır sürüyor. Bir tel örgü çalışması, yaklaşık 2- 2,5 kilometrelik bölümde iki yıl sürmez. Ardından Kemer yolunda her yıl süren, kaplumbağa hızı ile giden asfalt çalışması var. Yol yine bölüm bölüm tek yönlü olarak trafiğe açık. Kemer’in içinden geçen yolda iki üst geçit çalışması var. İki yıldır bitmiyor. Çalışma var mı, yok mu belli değil.

Antalya’ya gidip gelirken Kemer şehir içi geçişi tam bir kabus durumunda. Kemer-Kumluca arasında duble yol çalışması var güya. Bir iki iş makinası çalışıyor. Kumluca-Finike arasındaki duble yolda menfez çalışmaları var. Yol yine tek yönlü trafiğe açık. Çalışma var mı, yok mu belli değil. Finike’nin içinden geçen iki dere üzerindeki köprüler yıkılarak güya yenileniyor. Bir yıldır çalışma var. Kısacası Kaş’tan yola çıkan bir kişi, bu yol çalışmaları nedeniyle en az 4 saatte, Demre’den en az üç saatte, Finike’den 2,5 saatte ulaşabiliyor. Finike ve Kemer şehir içinde zaman zaman trafik tıkanıyor. İnsanlar araç içinde bunalıyorlar. Turizm mevsimi başladı. Tur otobüsleri bu sürenin en az bir saat üstünde Demre’ye, Kaş’a ulaşabiliyor. Yolda her yer toz toprak içinde. Böyle bir bölgeye turist gelir mi ?  Batı Antalya’da yaşayan herkes mağdur durumda. Acı olanı da tüm bu yol çalışmaları tek firmaya verilmiş durumda. Demre-Finike arasında yapılacak olan sıcak asfalt çalışmasının da aynı firmaya verildiğini öğrendim.  Ben soruyorum ? Acaba Karayolları 13. Bölge Müdürü, bu günlerde Antalya’dan Kaş’a kadar gitti mi? Karayolları Genel Müdürü’nün bu rezaletten haberi var mı? Biz Batı Antalyalılar olarak bu çilenin, rezaletin bir an önce sona erdirilmesini, çalışmaların hızlandırılmasını,  olaya el konulmasını bekliyoruz” dedi.
 


 
Editör: TE Bilisim