CHP ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ADAYI MUHİTTİN BÖCEK POŞET UYGULAMASINA GÖSTERDİĞİ TEPKİYİ VATANDAŞA BEZ ÇANTA DAĞITARAK GÖSTERDİ!


   Türkiye yeni yılı yeni bir uygulamayla karşıladı. Bundan böyle zincir marketler alışveriş poşetlerini parayla satacak. Poşetin fiyatı ise 25 Kuruş. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Antalyalı tüketiciler de bu kararı tepkiyle karşıladı. “Çevreyi koruma” amacıyla çıkarılan bu kanunun plastik poşet kullanımını azaltacığından kimsenin şüphesi yok. Bu adım iyi niyetli adım gibi görünse de, her zaman olduğu gibi fatura yine halkın sırtına yüklendi. Bir kuruşun hesabını yaparak alacağı ürüne karar veren vatandaşlar poşet fiyatını fahiş ve yüksek buldu.

Bu uygulamaya tepki gösteren Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek vatandaşlara bez poşet dağıttı. Muhittin Böcek poşet uygulaması için şöyle dedi:“Antalyalı hemşehrilerimiz geçim sıkıntısından çok şikayetçi. Antalyalı anneler evlatlarının iş bulamamasından, yavrularının evlenememesinden çok şikayetçi. Antalya gibi tarımın ve turizmin başkenti olan bir ilde geçim sıkıntısı ve işsizlik problemi yaşanması mantıklı değil. Biz, Antalya’nın kaynaklarının Antalyalıya harcanmadığını düşünüyoruz. Yerelden kalkınma projelerimizle, katılımcı yönetim modellerimizle yeni istihdam alanları oluşturmayı hedefliyoruz. 25 Kuruş’un bile hesabını sorabilmek için Antalya’yı ben değil artık “biz” yönetmeli diyoruz! Antalya Antalya’ya yeter diyoruz! Vatandaşımıza destek olabilmek, 25 Kuruş’larına sahip çıkabilmek için bu çantaları dağıtıyoruz. Göreve geldiğimizde sadece sahip çıkmak için değil kaynak yaratmak için de elimizden geleni yapacağız!”
Editör: TE Bilisim