CHP Antalya örgütünde il başkanlığı için 7 Ocak Pazar günü 4 aday yarışacak.CHP'nin 36'ncı olağan il kongresi, 7 Ocak Pazar günü saat 10.00'da Konyaaltı Belediyesi'nin yeni yaptırdığı Nazım Hikmet Kongre Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak. 45 doğal delegenin bulunduğu CHP'de mahallelerdeki seçimlerin ardından çıkan 600 delegenin oyu, 2019'da gerçekleştirilmesi planlanan biri yerel seçim olmak üzere 3 seçimde partisinin kaptanlığını yapacak il başkanını belirleyecek. CHP'nin yeni il başkanını belirleyecek en kritik ilçe Muratpaşa olacak. Muratpaşa'da 178 delegenin yanı sıra Kepez'de 99 ve Konyaaltı'nda 59 delege, yeni il başkanı için oy kullanacak.

Mevcut il başkanı Mustafa Erdem, yeni dönem için yeniden aday oldu. CHP Muratpaşa eski İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, CHP'de il başkanlığı ve milletvekilliği de yapmış olan Tuncay Ercenk, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vahap Tuncer il başkanlığı için yarışacak. Daha önce 5'inci aday olarak adı geçen Kamil Yıldırım, Mustafa Erdem ile birleşti.

Diğer yandan birçok delege, en fazla 3 adayın il başkanlığı için yarışmasını isteyerek, bazı adayların birleşmesi için çaba harcıyor. CHP Genel Merkezi'nin de 4 aday sayısını fazla bulduğu yönünde iddialar yer alıyor. Genel merkezden bazı üst düzey yöneticilerin, adayların birleşerek seçimlere gitmesi yönünde tavsiyelerde bulunduğu ileri sürülüyor.

       
Editör: TE Bilisim