Antalya’nın Demre İlçesi CHP İlçe Örgütü olağan kongresi yapıldı. Tek adayla gidilen seçimde, mevcut Demre CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner yeniden seçildi.
 
   Demre İlçe Merkezi’ndeki  Selçuklar Restoran’da yapılan kongreye, CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, eski Antalya Milletvekili Nail Kamacı, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, Kaş CHP ilçe Başkanı Ulaş Akbaş, Kemer CHP İlçe Başkanı Hüsnü Ünal, Saadet Partisi Demre İlçe Başkanı Nuri Tural, MHP Demre İlçe Başkanı Alim Atabey, il başkanı adayları, milletvekili adayları delegeler ve partililer katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Başkanlığı’na CHP Demre Belediye Meclisi Üyesi Recep Avcı seçildi. Ardından gelir gider raporu okundu. Oybirliği ile kabul edildi.

Ardından isteyenlere konuşma hakkı verildi. CHP Demre İlçe Başkanlığı’na verilen önerge ile CHP Demre İlçe Başkanlığı’na Mustafa Caner ve Mehmet Özdemir aday olmak istediklerini açıkladı. Ancak aday olmak isteyen Mehmet Özdemir yeterli imzayı sağlayamadığı için adaylığını geri çekti. Bunda rağmen Divan Başkanı Recep Avcı, kendisine konuşma hakkı vererek delegelere seslenmesini sağladı. Ardından seçimlere geçildi. 72 delegeden 43’ü oy kullandı. 43 oydan biri geçersiz sayıldı. Mustafa Caner, geçerli 42 oyun tamamını alarak CHP Demre İlçe Başkanlığı’na ikinci kez seçildi. CHP Demre İlçe Yönetim Kurulu üyeliklerine, Gülsüm Cengiz,Okan Kadir Çakar, Bilal Çil, Mehmet Gökkaya, Nuri Kahya, Ahmet Keskin, İbrahim Küçükpınar, Mehmet Matar, Osman Can Özkan Koray Soydan,  Mehmet Ünlü ve Hatice Yıldırım seçildi. İl delegeliklerine, Recep Avcı, Nusret Bayar, Selçuk Çetin, Ali Erdoğan, Abdullah Gümrü ve Ali Rıza Yatkın seçildi.

   Kongrede bir konuşma yapan CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem yaptığı konuşmada” Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana en karanlık günlerini yaşıyor. Bu karanlıktan çıkmanın tek yolu CHP iktidarıdır.  Bu kongerelerde kinin ilçe, kimin il, kimin belediye başkanı, kimin milletvekili olacağı önemli değil. Önemli olan CHP’nin ruhuna inanmış, 2019 yılında yapılacak seçimlerde CHP’nin iktidarı için çalışacak olmaktır. Bu ülkeye olan borcumuzu, Atatürk’e olan borcumuzu, 2019 yılında yapılacak olan seçimlerde CHP’yi iktidara taşıyarak ödeyeceğiz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim