CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, dün açıklanan enflasyon rakamlarıyla ilgili olarak bu veriler karşısında faiz oranlarında düşüş beklemenin hayal olacağını söyledi. Budak, “İş dünyası kontrol edilemeyen enflasyon nedeniyle önünü göremez durumdadır” dedi.

Budak, şu ifadelere yer verdi:“TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Nisan 2018’de TÜFE geçen yılın aynı ayına göre % 10,85, ÜFE ise % 16,37 artmıştır. Ekonomimizin bir süredir içinde bulunduğu çıkmaz, enflasyon verileriyle maalesef artık gizlenemeyecek boyutlara ulaşmıştır. Yılın ikinci çeyreğine yapılan kötü başlangıç, Merkez Bankası’nın yukarı çektiği tahminleri, daha mürekkebi kurumadan boşa çıkarmıştır. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in dahi  ‘Zor görünüyor’ diyerek gerçekçi bulmadığı ‘tek haneli enflasyon’ tahmini şimdiden rafa kaldırılmıştır. İktidar, kemikleşen ve kalıcılaştığı ölçüde yatırım ortamını tehdit eden, gelir dağılımını bozan enflasyon karşısında havlu atmıştır. İş dünyası sürekli yükselen kurlar ve kontrol edilemeyen enflasyon nedeniyle, önünü göremez durumdadır. Üstelik fiyat endeksi ile dolar kuru arasındaki makasın belirgin biçimde açılması, kur farkının henüz tam anlamıyla enflasyona yansımadığını da göstermektedir. Kurda devam eden artış eğilimi maalesef üretici ve tüketiciye gelecek aylarda daha fazla maliyet yükü olarak yansıyacaktır.  Hükümetin ekonomide içine düştüğü bu kısırdöngüyle, sadece sektörel bazda aldığı palyatif önlemlerle enflasyonla savaşta başarılı olması mümkün değildir. Mevcut tedbirlerle, iflasın eşiğinde olan yüzbinlerce şirketin ve esnafın dertlerine deva bulunamaz.

Ayrıca, bu veriler karşısında faiz oranlarında düşüş beklemek hayalden öteye gitmeyecektir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, yarını görememekten yakınan girişimcilerimiz, üreticilerimiz ve halkımızın karamsarlığa düşmemeleri gerektiğini ısrarla vurguluyoruz. 24 Haziran, yeni belirsizliklerin değil umudun tarihi olacaktır. Gerçekçi ekonomi politikalarıyla güçlü bir hazırlık yapan Cumhuriyet Halk Partisi, halkımıza yeni kriz faturaları ödetilmesine izin vermeyecektir.”
 
 
Editör: TE Bilisim