Antalya’nın Kaş İlçesi’ndeki dünyanın sayılı plajlarından birisi olarak turizm tanıtım kataloglarına giren ve tescillenen Kaputaş Plajı’nda sürdürülen foseptik tankı yapımı ve çevre düzenleme çalışmaları hızla devam ediyor. Çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Yapım çalışmalarına yönelik itirazlarını ve eleştirilerini  belirten CHP adına Antalya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Akaydın ve  CHP Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, CHP Kaş Belediye Meclis Üyesi Mehmet Nazif Karacan ile Çevre Platformu Üyeleri  bölgeye giderek incelemelerde bulundular. Akaydın ve Akbaş bölgedeki incelemeleri  sonrasında  kamuoyuna görüşlerini ifade eden  açıklamalarda bulundular.
 
CHP Antalya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Akaydın bölgede yaptığı inceleme esnasında yaptığı açıklamasında maalesef dünyanın en güzel turizm bölgesi ve  plajı perişan edilmiş durumda değerlendirmesinde bulundu. Akaydın açıklamasının devamında ; “  Buraya yapılan tesis doğal dokuya büyük zararlar vermiştir. Şahane bir plaja sahip Kaş’ın turizmi ve çevre  için bu tablo çok zarar verici olmuştur. Buraya yapılan foseptik ve doğaya aykırı yapılaşma yakın gelecekte malesef buranın tüm güzelliklerini muhteşem manzarasını ve doğasını yok edecektir. Vatandaşlar ve çevrecilerimiz tarafından buranın doğal müze olarak korunması talebi var. Mevcut durum tüm duyarlı tüm kesimleri tedirgin etmektedir “ dedi.
 
CHP Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında ;  “  Kaputaş Plajı, dünyaca ünlü bir plaj. Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin mutlaka denize girdiği, özel bir plaj. Bu bölge doğal sit alanı ve koruma altında . Defalarca çevreye zarar verici faaliyetlerin durdurulması yönünde alınan mahkeme kararlarına rağmen yerel yönetim bir yolunu bularak burada sürekli doğaya aykırı tadilatlarını sürdürdü. Şimdide foseptik tankı yapımı ile  çay bahçesi yapımı için alan genişletmesi yapıyor. Belediye burayı ticari bir tesise dönüştürmüş durumda. Bu plajın kapasitesini daha da büyütmek çabasında. Buraya iş makineleri indirmek suretiyle geniş çaplı bir inşaat sürdürdü. Mevcut alanı genişletiyor ve daha büyük bir yapı inşa ediyor. ” Dedi.
 
CHP heyeti incelemelerinin ardından bölgeden ayrıldılar.




 
Editör: TE Bilisim