Antalya’nın Kaş İlçesi CHP İlçe Başkanlığı olağan kongresi yapıldı.  Yapılan seçimde, mevcut başkan Süleyman Ulaş Akbaş yeniden CHP Kaş İlçe Başkanlığı’na seçildi.

Kaş Belediyesi Çerçiler Fevzi Gürsoy  Düğün Salonu’na yapılan kongreye, CHP  Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Antalya Milletvekili Nefi Kara, eski Antalya milletvekilleri Gürkut Acar, Nail Kamacı, Tuncay Ercenk, İl Kadın Kolları Başkanı Nülifer Deveci, CHP Demre İlçe Başkanı Mustafa Caner, Vatan Partisi Kaş İlçe Başkanı Rauf Ergün, CHP Kaş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bozca Gümüş, CHP Kaş Gençlik Kolları Başkanı Ali Manavgatlı,  Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Kaş Esnaf Odası Başkanı Ali Çalışkan, Kaş  Ulaştırma Hizmetleri Esnaf  Odası Başkanı Mustafa Demirtepe, Kaş Esnaf Kefalet Kredi  Kooperatifi Başkanı Ramazan Çetin,  eski Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Musa Bilgiç, Kalkan eski Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, belediye meclisi üyeleri, mahalle muhtarları, delegeler ve partililer katıldı.

Verilen önerge ile divan başkanlığına eski Kaş Belediye Başkanı  Musa Bilgiç seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından faaliyet ve mali rapor okundu. Oybirliği ile kabul edildi. Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlere tek aday olarak katılan mevcut başkan Süleyman Ulaş Akbaş yeniden seçildi. Kongrede 188 delegenin 100’ü oy kullandı. Ulaş Akbaş, geçerli olan 98 oyun tamamını alarak kinci kez, CHP Kaş İlçe Başkanlığı’na seçildi.

   Kaş CHP İlçe Başkanlığı üyeliklerine, Mehmet Alacaoğlu, Mehmet Vural Arıkan, Mehmet Erbay,Barış Gacar, Serpil Gökçül, Musa Güvenç, Feride Kocabıyık, Sinan Örs, Özcan Sarıkaya, Çiğdem Sarısoy, Yasemin Sertel, Vehbi Toraman, Yusuf Ustali ve Necati Yılmaz seçildi.

   İl kongresi delegeliklerine Süleyman Ulaş Akbaş, Halil Arıkan, İdris Çelik, Erkan Demirci, Hasan Gökkaya, Abdullah Gültekin, Kadriye Hacımusaoğlu, Mehmet Nazif Karacan, Ömer Saim Karakurt, Mehmet Karatepe, Ali Özdemir, Süleyman Özer, Durmuş Uçar, Mustafa Ülker, Gürkan Yalçın ve Mehmet Zorlu seçildi.

   Kongrede bir konuşma yapan CHP Kaş İlçe Başkanı Süleyman Ulaş Akbaş yaptığı konuşmada” Geçmişe saygılı, geleceğe güvenle bakarak 2019 yılında yapılan seçimlerin startını veriyoruz. İlk hedefimiz Kaş Belediye Başkanlığı’nı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı  yeniden kazanmak. Ardından CHP’yi iktidara taşımak.  Bunun için yola çıkıyoruz. Bu kongere iktidar yürüyüşünün başlangıcı olacak. Hep birlikte, kol kola yürüyerek başaracağız. Sizi iktidar yürüyüşüne çağırıyorum” dedi.

   CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ise yaptığı konuşmada” Artık Türkiye bir yol ayırımında. Yeniden parlementer demokrasiyi getirmek için, tek adan diktatörlüğünden kurtulmak için birlikte çalışacağız. Atatürk, Anadolu’da kongreler yaparak Kuvay-ı Milliye ruhunu oluşturdu. Bize iç çekişmeleri, parti için kavgaları bir yana bırakarak dışa dönük çalışacağız. Antalya’da yeniden iktidar olmak için, Kaş’ta yeniden iktidar olmak için çalışacağız. Amerika tarafından Küdüs’te bir bombanın pimi çekildi. Bu  bomba, Ortadoğu’ya atıldı. Biz mazlumlarını yanında olan bir partiyiz. Ama İsrail’le kol kola olan, ancak türbine oynayan  bir iktidar var. Sarraf davasında yaşanan rezaleti hep birlikte görüyoruz. Para transferi olayında görüyoruz. Bu iktidardan Türkiye’nin kurtulması gerekiyor” dedi.
  
 
Editör: TE Bilisim