Demre Belediye Meclisi Nisan Ayı ilk meclis toplantısını yaptı. 31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde göreve gelen Demre Belediye Meclisi, ilk toplantısını yaptı. Millet İttifakı İYİ Partili Demre Belediye Başkanı avukat Okan Kocakaya başkanlığında yapılan toplantıya, Demre Belediye Meclisi’nin 15 üyesinin tamamı katıldı.

   Demre Belediye Meclisi’nin ilk toplantısı, saygı duruşu ve hep birlikte İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Toplantının açış konuşmasını yapan Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya yaptığı konuşmada” Yerel seçimler sonrası oluşan Demre Belediye Meclisi’nin yeni üyeleri ile bir arayız diyerek, yeni Demre Belediye Meclisi’nin Demremize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Hep birlikte önümüzdeki beş yıl içinde Demremize çok güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum.  Demokratik ve şeffaf bir yönetim anlayışı içinde, Demre Belediyesi’nin hep birlikte yöneteceğiz. Ben memleket aşkım ağır bastığı için çok sevdiğim avukatlık mesleğini bırakarak bu göreve geldim. İyi Parti Grubu olarak, Demre Belediye Başkanı olarak, Demre için önemli kararlar almanın gayreti içinde olacağız. Ak Partili arkadaşlarımızında buna katkı sağlayacağına inanıyorum. Meclisimizde demokrasinin gereği olarak, tüm şeffaflığımızla belediyeyi yöneteceğiz. İlçemize ve vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermenin gayreti ve çabası içinde olacağız” dedi.

   Başkanın konuşmasının ardından gündeme geçildi. Başkan yardımcılıkları, katip üyeler, komisyon üyelikleri seçimleri yapıldı. Yapılan seçimlerde, birinci başkan vekilliğine İyi partili Ali Rıza Yatkın, ikinci başkan vekilliğine İyi Partili Önder Özkal seçildi. Belediye Meclisi toplantılarının her ayın ilk Çarşamba günü yapılmasına oybirliği ile karar verildi. Katip üyeliklere iki yıllığına İyi Partili Gülsüm Cengiz ve Veli Sertbaş seçildi. Encümen üyeliklerine İyi Partili Ahmet Gümrükçü ve Halil İbrahim Kayak , Bütçe Komisyonu üyeliklerine İyi Parti’den Halil İbrahim Kayak, Ali Rıza Yatkın, Muhammet Tural, Veli Sertbaş ve Ak Parti’den Hasan Kaya seçildi.  Akdeniz Belediyeler Birliği üyeliklerine İyi Parti’den Ünal Çetinkaya ve Ahmet Gümrükçü, Tarihi Kentler Birliği üyeliğine de İyi Parti’den Recep Karatop seçildi.

   Demre Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısının 1 Mayıs Çarşamba gününün tatil olması nedeniyle, 8 Mayıs Çarşamba günü yapılmasına karar verildi. Toplantı, dilek ve temennilerle sona erdi.

 
Editör: TE Bilisim