7 Şubat 2018 tarihinde saat 19.00 ana haber bülteninde bir ulusal kanalda yayınlanan Soframız zehir katıyorlar haberi ile ilgili olarak CHP Demre İlçe Örgütü bir basın açıklaması yaptı. CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner; “ Demreli üreticiler olarak soframıza koymadığımız ürünü sofranız koymayız dedi.
    CHP Demre İlçe Örgütü’nün Demre Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasına, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, CHP Demre İlçe Başkanı Mustafa Caner, Kadın Kolları Başkanı Bedia Sarıoğlu, CHP Milletvekili Adayı Nusret Bayar, partililer ve vatandaşlar katıldı.

   CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner yaptığı konuşmada” ATV Kanalı’nda yayınlanan “hormon, ağır metal tehdidi, kimyasal,sebze ve meyvede ölümcül tuzaklar, yemeğimize zehir katıyorlar” haberi yanlıdır, yanlıştır. Bu haberle çiftçimizin alın terini, emeğini çalmışlardır. Artık 20 yıl öncenin sera üreticisi yok. Kontrollü üretim yapan, arı ile dölleme, faydalı böceklerle Zaralılarla mücadele eden bir çiftçi var. Bu haber gerçeği yansıtmıyor. Üreticinin tamamını zan altında bırakıyor. Tüm tüketicilerin algısını yanlış yönlendiriyor. Haberde bir teyzemin bugün dikiyorlar, yarın topluyorlar diyor. Böyle bir çeşit varsa göndersinler bizde üretelim. Biz soframız koymadığımız bir ürünü, tüketicinin sofrasına da koymayız. Geçen yıl bu dönemde aynı kanal bu tür bir haber yapmıştı. Ardından aynı kanalın elemanları bölgeye gelerek, bu serada arılı üretim yapılıyor, hormonsuz üretim yapılıyor gibi haberler yapmışlardı. Yaptığınız bir yanlı haberle koca çınar ağacını deviriyorsunuz, ardından çınar ağacını yerine koymaya çalışıyorsunuz. Bu olmaz. Geçen yıl yine yıkılan çam çınar ağacını eski yerine koymak için Sayın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti miletvekilleri seralara girerek domates yemişti. Ama sonuçta geçen yıl sera üreticisi perişan olmuştu” dedi.

CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ AKAYDIN'DAN TEPKİ

Milletvekili Mustafa Akaydın da haberin gerçeği yansıtmadığını belirterek, şiddetle kınadığını söyledi.

   CHP Antalya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Akaydın ise yaptığı konuşmada” gerçeği yansıtmayan bu haberi şiddetle kınıyorum. Yeterli araştırma yapılmadan, bölge ve Türkiye ekonomisinde önemli yeri olan, Türkiye’nin çok önemli ihracat kalemini oluşturan truafanda sebze ürünlerini karalama kampanyasıdır. Bu haberin mantığını anlamakta olanaksızdır. Çiftçimiz bu haberleri hak etmiyor. Bu çiftçiye yapılan en büyük haksızlıktır. Aymazlıktır. Çünkü sera üreticisi, meyve üreticisi artık 20 - 30 yıl öncenin üreticisi değil. Modern yöntemlerle üretim yapıyor. Kontrollü tarım yapıyor. Ama iktidar yanlısı bu kanal bu gerçeği göremiyor veya görmek istemiyor” dedi.

   Daha sonra CHPliler haberi alkışlarla protesto etti.
 
Editör: TE Bilisim