MHP MYK Üyesi ve Antalya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul tarafından verilen turizm sektörü ile ilgili önergeye istinaden hazırlanan örnek haber metni ve bir adet görsel ekte ilginize sunulmuştur.

MHP’Lİ YURDAKUL İSTİHDAM VE GELİR ARTIŞI İÇİN TURİZMİ İŞARET ETTİ

Turizm Bakanına yönelttiği sorular ile dikkatleri turizme çeken MHP Antalya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, turizm sektörü için pazar genişletecek tedbirler alınması gerektiğini ifade ederek, turizmin kültür, sağlık ve spor gibi alanlarda çeşitlendirilerek 12 aya yayılması yoluylakarlılığı ve istihdamı artıracak faaliyetler konusunda hükümete çağrıda bulundu.

TURİZMDE POTANSİYELİMİZİ KULLANAMIYORUZ

Uluslararası çalışma örgütüne göre Türkiye’de doğrudan ve dolaylı olarak 1 milyon 833 Bin 900 kişinin turizm alanında istihdam edildiğini ifade eden MHP’li Yurdakul; “Hizmet üreten ancak bu hizmet üretimi sırasında, üretim yapan 38 sektörü aynı anda ihya eden turizm sektörü, hem ülkemizin ihracatına hem de istihdamın artışına aynı anda katkı sağlayan çok değerli bir alandır. TÜİK kaynaklı verilere göre; 2014 yılında gerçekleşen ihracat gelirlerinin %21.8’ini tek başına turizm karşılamıştır. Aynı yıl Türkiye’nin ödemeler dengesine 34.3 milyar dolar katkı sağlayan turizm sektörüne yapılacak doğru girişim ve hedef gözeten yatırımlar ile ülkemizin dünya turizm piyasasından daha fazla pay alması beklenmelidir. 2016’da yalnızca 22.1 milyar dolar gelir elde eden turizm sektörü, hali hazırda kurulu olan alt yapı ve hizmet kalitesi ile çok daha fazla değer üretme potansiyeline sahip olduğunu geçtiğimiz yıllarda kanıtlamıştır” dedi.

GÜÇ KAYBETTİK AMA AYAĞA KALKMAK ELİMİZDE

Son birkaç yıldır yaşanan olaylar nedeniyle sektörüngüç kaybettiğini ancak doğru hamlelerle ayağa kalkmanın mümkün olduğunu ifade eden Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul; “Sektör, devlet desteği ve akıllıca hedeflenen yatırımlar ile ayağa kalkmanın da ötesine geçerek, ülkemizin en karlı, en verimli ve en çok istihdam yaratan sektörü olmaya adaydır. Hükümet, bu potansiyeli hayata geçirmek için turizmcilerimizi uluslararası pazarda desteklemelidir. Bir otelcinin, müşteri ararken karlılıktan fedakârlık etmek zorunda kalmasının önüne geçmek, doğru politikalarla mümkündür. Hükümet, turizmi stratejik bir konu olarak ele almalı ve komple ülkemizin turistik imkân ve kabiliyetlerini tanıtarak, pazarlamalıdır” dedi.
Editör: TE Bilisim