Antalya 1’inci Amatör Lig 1’inci gurup 15’inci hafta karşılaşmasında 1923 Kaş Spor sahasında Güney Spor’u 2–1 mağlup etti. Müsabaka Kaş Ağullu Sahasında oynandı.
 
Ligde puan sıralamasında son sıralardan kurtulma mücadelesi veren 1923 Kaş Spor baştan sona büyük heyecan içinde geçen karşılaşmadan üç puan ile ayrılarak, gelecek haftalar için umutlandı.
 
Karşılaşmayı Özgür Kaya, Kadir Kahraman, Orçun Özer hakem üçlüsü yönetti. Karşılaşmaya büyük ilgi gösteren 1923 Kaş Spor taraftarları takımlarını yalnız bırakmadılar.
 
1923 Kaş Spor Maça;  Bekir, Gökhan, Abdurrahman, Batuhan, Muammer, Uğur, Harun, Hasan, Mehmet, Şener, Serdar on biri ile başladı.
 
Karşılaşma 1923 Kaş Spor’un başlama vuruşu ile başladı. Karşılaşmanın ilk atağında 1923 Kaş Spor’un forvet oyuncusu Serdar’ın vuruşu az farkla kale direğinin üzerinden dışarı gitti. Karşılaşmanın ilk 10 dakikası karşılıklı ataklar ile geçti.1923 Kaş Spor rakip kalede uyguladığı baskı ile etkili olmaya çalışırken, Güney Spor ise hızlı hücumlar ile gol aramaya başladı.
 
Maçın 15 ve 18’inci dakikalarında üst üste gelişen Güney Spor kontra ataklarında 1923 Kaş Spor kalecisi Bekir rakip forvetlere gol izni vermedi. 19’uncu dakikada gelişen 1923 Kaş Spor atağında ceza sahasında uygun durumda topla buluşan Mehmet topu dışarı attı.
 
Maçta 20’inci dakika oynanırken ani gelişen Güney Spor atağında Kaleci Bekir ile karşı karşıya kalan Hüseyin takımını 1–0 öne geçiren golü attı.
 
Golden sonra beraberlik için rakip kaleye yüklenen 1923 Kaş Spor 30’uncu dakikada Hasan’ın yaklaşık 25 metre mesafeden yaptığı vuruş avuta çıkınca bu ataktan sonuç alamadı. Karşılaşmada 35’inci dakika oynanırken Güney Spor’lu futbolcu Fetullah rakibine faul yapınca hakemden sarı kart gördü. İlk yarını son bölümleri oynanırken ataklarını yoğunlaştıran 1923 Kaş Spor, Serdar ve Mehmet ile yakaladığı uygun pozisyonları gole çeviremeyince ilk yarı Güney Spor’un 1–0 üstünlüğü ile sona erdi.
 
Karşılaşma’da ikinci yarı Güney Spor’un vuruşu ile başladı. 1923 Kaş Spor bu yarıya hızlı başladı. 49’uncu dakikada 1923 Kaş Spor’un forvet oyuncusu Serdar kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyon’da gol vuruşu yapamadı. Bu pozisyonun ardından 55’inci dakikada gelişen atakta, sağ kanattan yapılan ortaya, ceza sahası içinden düzgün bir kafa vuruşu yapan Serdar takımına beraberliği getiren golü attı 1–1
 
Golden sonra her iki takımda karşılıklı ataklar ile açık bir futbol sergilemeye başladılar. Karşılaşmanın 57’inci dakikasın da rakibine faul yapan Kaş Spor’lu oyuncu Batuhan hakemden sarı kart gördü. Güney spor’un kazandığı bu faul atışını kullanan Hüseyin yaklaşık 25 metreden güzel bir vuruş yaptı ve top az farkla kale direğinin üzerinden aut’a çıktı.
 
Karşılaşmada 61’inci dakika oynanırken Kaş Spor’da sakatlanan başarılı savunma oyuncusu Batuhan’ın yerine, Okan oyuna girdi.63’üncü dakikada ise yine Kaş Spor oyuncu değişikliği yaptı. Şener oyundan çıkarken, yerine Recep oyuna girdi.
 
Maçın 65’inci dakikası oynanırken gelişen Kaş Spor atağında ceza saha dışında topla buluşan Hasan yaklaşık 30 metreden mükemmel bir vuruş yaparak takımını 2–1 öne geçiren golü attı.   
 
Golden sonra Güney Spor beraberlik için yüklenirken, 1923 Kaş Spor kontrollü bir oyun ile ani ataklar ile gol aramaya başladı. 75’inci dakika’da ceza sahası dışından 25 metreden Hasan’ın yaptığı güzel vuruşta top kale direğine çarparak aut’a çıktı.
 
Maçta 75’inci dakikada 1923 Kaş Spor’dan, Okan, 88’inci dakikada ise Güney Spor’dan Recep hakemden sarı kart gördüler.
 
Maçın son bölümleri oynanırken Güney Spor üst üste mutlak gol pozisyonları buldu. 83’üncü dakikada ceza sahası içerisine yapılan ortaya Ramazan mükemmel bir kafa vuruşu yaptı, kale direğinin sol alt köşesine giden topu Kaleci Bekir gol çizgisi üzerinden mükemmel bir refleks ile kornere çeldi. 86’ıncı dakikada ise Sait çift sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.
 
Karşılaşmanın son bölümlerinde başka gol olmayınca 1923 Kaş Spor bu önemli maçtan altın değerinde 3 puan alarak galip ayrıldı ve puanını 13’e yükseltti.
 




 
 
Editör: TE Bilisim