Bu yıl 30'uncusu düzenlenecek Geleneksel Altın Kiraz Yağlı Güreşleri, pazar günü Korkuteli 100. Yıl Atatürk Stadyumu'nda yapılacak. Güreşlere 50'ye yakın başpehlivanın katılması bekleniyor.
30'uncu Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Şehzade Korkut Şenlikleri kapsamında düzenlenen güreşlerde, pazar günü saat 09.00'dan itibaren minik, teşvik, ayak, tozkoparan, deste küçük, orta ve büyük boy kategorilerinde müsabakalar yapılacak. Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Ali İrban, “Güreşlere Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde 50'ye yakın başpehlivan katılacak. Tüm halkımızı güreşlerimize bekliyorum" dedi.
CENGİZ ELBEYE UNUTULMADI
Güreşler öncesinde Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Ali İrban ve güreş komitesi, güreş tarihine adını altın harflerle yazdıran Kırkpınar Başpehlivanı Cengiz Elbeye'nin mezarını ziyaret etti. Paşa mezarlığında bulunan Cengiz Elbeye'nin mezarına su döken Başkan İrban, dua etti. Kırkpınar başpehlivanlarından Cevat Gündoğdu da mezar ziyaretine katıldı. Gündoğdu, “Geçmişimizi geleceğimize iyi anlatmalıyız. Onları unutmamalı, unutturmamalıyız. Hedefimiz, Antalya'dan Cengiz Elbeye ve Recep Gürbüz ustalarımız gibi güreş sporuna ismini altın harflerle yazdıracak pehlivanlar çıkarmak" dedi.
 
Editör: TE Bilisim