HAFTA SONU DEMRE VE FİNİKE’DE YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ YAPILACAK
14 Nisan Cumartesi Günü Saat 09:00’da Demre’de  ve 15 Nisan Pazar Günü Saat 9.00’da Finike Yağlı Pehlivan Güreşleri yapılacak. Her iki güreş organisazyonunu yapan Demre ve Finike Belediye Başkanları bütün vatandaşları güreşleri izlemeye davet ettiler. Bu hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü Demre ve Finike’de yapılacak olan yağlı pehlivan güreşlerini izlemeye gelecek olan vatandaşlar güreşlere doyacak.
14 NİSAN CUMARTESİ GÜNÜ YAĞLI GÜREŞ SEZONU DEMRE’DE AÇILIYOR
   Antalya Bölgesi’nde, yağlı güreş sezonu Demre İlçesi’nde açılıyor. Sezonun ilk yağlı güreş turnuvası 14 Nisan Cumartesi Günü saat 09:00’da Demre’de yapılacak. Yağlı güreşçiler, 14 Nisan Cumartesi günü Demre’de bu yıl 14.’sü düzenlenecek olan Demre Yağlı Güreşleri’nde kapışacak. Bu sezonun ilk güreşlerini yapacaklar. Demre Belediyesi tarafından düzenlenen yağlı güreşler, Demre Belediyesi’nce yeni yaptırılan Köşkerler Güreş Sahası’nda yapılacak. Baş pehlivanlık güreşlerine, aralarında İsmail Balaban, Orhan Okulu, Ali Gürbüz, Recep Kara, Fatih Atlı,Serhat Gökmen, Ünal Karaman ve Şükrü Kazan gibi ünlü baş pehlivanların bulunduğu 53 baş güreşçisi katılacak. Diğer boylarla birlikte, Demre Yağlı Güreşleri’ne 400’e yakın pehlivan katılacak.
   Bir gün sürecek olan 14. Demre Yağlı Güreşleri ile ilgili olarak Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu yaptığı konuşmada”Ata sporumuz olan yağlı güreşleri yaşatmak, gelecek kuşaklara taşımak için, bu yılın bölgemizdeki yağıl güreş sezonunu açıyoruz. Artık Demre Güreşleri de bu takvimin içinde yer alıyor. Ayrıca Türkiye’nin aralarında Kırkpınar Başpehlivaları’nında bulunduğu 53 baş güreşcisinin katılması, güreşlerimizin kalitesini gösteriyor. Güreşseverleri, 14 Nisan Cumartesi günü Köşkerler Güreş Sahası’na bekliyoruz “dedi.       
15NİSAN PAZAR GÜNÜ FİNİKE’DE YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ YAPILACAK
15 Nisan Pazar Günü Saat 9.00’da Finike’de yapılacak olan Yağlı Pehlivan Güreşlerine Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu 15 Nisan Pazar Günü Finike 100. Yıl Stadı’nda saat 09:00’da başlayacak olan Yağlı Pehlivan Güreşlerine  bütün vatandaşları güreşleri izlemeye davet ediyorum. Güreşi izlemeye gelecek olan vatandaşlardan herhangi bir giriş ücreti alınmayacak ve güreşseverler güreşleri ücretsiz olarak izleyebilecekler. Finike Güreşlerine Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde güreşen ünlü pehlivanları davet ettik. Sezonun ilk Yağlı Pehlivan Güreşleri Demre’den sonra Finike’de yapılmasıyla güreşseverler güreşlere doyacak ”dedi.
 
   
 
Editör: TE Bilisim