666’ncı Geleneksel Elmalı güreşlerini 6 defa kazanan başpehlivan Orhan Okulu  kırılması güç bir rekor kırdı.
Bu yıl 666'ncısı düzenlenen Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşlerinde başpehlivanlık güreşlerinde finalde iki Antalyalı Orhan Okulu ile İsmail Balaban karşılaştı. Sakatlanan İsmail Balaban doktor raporuyla güreşten çekilince Orhan Okulu Elmalı güreşlerinin başpehlivanı oldu. Daha önce geleneksel Elmalı güreşlerini 5 defa kazanan Orhan Okulu, bu yılda başpehlivan olunca Elmalı Güreşlerini 6 kere kazanarak kırılması güç bir rekor kırdı. Altın kemeri üst üste 6 kere kazanınca 2’nci defa altın kemerin ebedi sahibi oldu.
666. TARİHİ ELMALI YAĞLI GÜREŞLERİ DUALARLA BAŞLADI
BU yıl 666'ncısı düzenlenen Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri, dualarla başladı. Güreşlerde, 72'i başpehlivan olmak üzere çeşitli kategorilerde 1270  pehlivan er meydanına çıktı. Güreşler öncesinde, tarihi Ketenci Ömer Paşa Camii'nde yaşamını yitiren pehlivanlar için mevlidi şerif okutuldu. Cuma namazı çıkışı tüm pehlivanlar ile Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Cumhuriyet Başsavcısı Suphi Abikoğlu, Ağır ceza mahkemesi başkanı Kenan Polatcan, Güreş Ağası Tarık Sarvan ve diğer protokolun katılımıyla güreş sahasına kadar kortej yürüyüşü düzenlendi. Eski başpehlivanlardan Recep Gürbüz'ün güreş sahasındaki mezarı başında dualar okundu, kurban kesildi. Daha sonra protokol tarafından kurdele kesilerek, Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri resmen başladı. Güreşlerde, aralarında hem son Kırkpınar hem de Elmalı Başpehlivanı Orhan Okulu, ikizler İsmail ve Turan Balaban, Şaban Yılmaz, Mehmet Yeşil Yeşil, Osman Aynur, Fatih Atlı, Recep Kara, Ali Gürbüz'ün de olduğu 72'i başpehlivan, 1270  pehlivan mücadele etti. Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, asırlardır düzenlenen Elmalı Yağlı Güreşleri'nin, Türk tarihinin en eski, ilk er meydanı olduğunu belirtti.
666. ELMALI YAĞLI GÜREŞLERİ'NDE FİNAL HEYECANI
Aata sporu güreşin 'ilk er meydanı' olarak kayıtlara geçen Antalya'nın Elmalı ilçesinde bu yıl 666'ncısı düzenlenen Elmalı Yağlı Güreşleri'nde İsmail Balaban, Orhan Okulu, Ali Gürbüz ve Nedim Gürel, yarı finale yükseldi. Er meydanında yağan yoğun yağış ve  yağmurun ardından etkili olan dolu yağışına rağmen güreşler kıyasıya devam etti. Ata sporu güreşin ilk er meydanı olarak bilinen Elmalı Yağlı Güreşleri'nde, aralarında Kırkpınar başpehlivanı Orhan Okulu, ikizler İsmail ve Turan Balaban, Osman Aynur, Ali Gürbüz Recep Kara, Fatih Atlı, Mehmet Yeşil Yeşil, Şaban Yılmaz, de bulunduğu 72'si başpehlivan olmak üzere bin 270  güreşçi mücadele ediyor. Güreşlerin son gününde çeyrek finalde İsmail Balaban ile Hamza Köseoğlu eşleşti. Kıyasıya geçen mücadelede, koluna aldığı darbe sonucu hafif sakatlık yaşayan Köseoğlu'nun, doktor muayenesiyle güreşe devam edemeyeceği belirlendi. Müsabakalar sonrası başpehlivanlar İsmail Balaban, Orhan Okulu, Ali Gürbüz ve Nedim Gürel yarı finale yükseldi. Yarı finalde Ali Gürbüz ile İsmail Balaban, Orhan Okulu ile Nedim Gürel karşılaştı.
Er meydanında güreşler devam ederken kısa süreli yağmur ardından da dolu yağdı. Saha kenarlarında kispet giyerek güreşmeye çalışan miniklerin mücadelesi de renkli görüntüler oluşturdu. Güreşleri, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, çeşitli partilerin milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş izledi.
 Başpehlivan Orhan Okulu 2’nci defa altın kemerin ebedi sahibi oldu
Zorlu hava koşullarına rağmen CW Enerji CEO’su Tarık Sarvan’ın güreş ağalığını yaptığı 666. Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşlerine katılan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, 6. kez başpehlivan olan Orhan Okulu'nun altın kemerini taktı.
666. Elmalı Yağlı Güreşleri’nde üst üste 6. kez başpehlivan olan Orhan Okulu'nun altın kemerini, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan taktı.Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesi tarafından Antalya'nın Elmalı ilçesinde, bu yıl 666’ncısı düzenlenen Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri zorlu hava koşullarına rağmen büyük ilgi gördü. Türk’ün ata sporu güreşin “ilk er meydanı” olarak bilinen Elmalı Recep Gürbüz Güreş Sahası'nda düzenlenen ve 3 gün süren müsabakalarda 72 başpehlivan ve çeşitli bölgelerden bin 270 pehlivan güreş tuttu. Güreşlerin baş boyu yarı finalinde İsmail Balaban ile Ali Gürbüz, Orhan Okulu ile de Nedim Gürel karşılaştı. Kıyasıya geçen müsabakalarda Orhan Okulu, Nedim Gürel’i yenerek finale yükseldi. Diğer başpehlivanlar İsmail Balaban ile Ali Gürbüz’ün yoğun yağan yağmurun altında 2 saat 15 dakika süren kıran kırana mücadelesi sonucu İsmail Balaban,altın puanla  Ali Gürbüz’ü yendi. Final müsabakasında Orhan Okulu ile İsmail Balaban karşılaştı. İsmail Balaban’ıı sakatlanması sonucu  yenen Orhan Okulu, yeniden başpehlivan olarak yenilmezlik serisini 6’ya çıkardı. Orhan Okulu, bu sonuçla Elmalı’da üst üste 5 kez başpehlivan olan Ahmet Taşçı ile paylaştığı rekorun tek sahibi oldu. Güreşlerde ikinciliği İsmail Balaban , üçüncülüğü ise Ali Gürbüz ile Nedim Güler elde etti. Baş boyu final müsabakasının ardından ödül töreni düzenlendi. Güreşlerde üst üste 6. Kez başpehlivanlığı elde eden Orhan Okulu ile ikinci İsmail Balaban ve üçüncüler Ali Gürbüz ile Nedim Gürel’e ödüllerini Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ve 664. 665. 666. Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası Tarık Savan verdi.  Zorlu hava koşullarına rağmen CW Enerji CEO’su Tarık Sarvan’ın güreş ağalığını yaptığı 666. Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşlerine katılan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, 6. kez başpehlivan olan Orhan Okulu'nun altın kemerini takarak, kendisini tebrik etti. sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Okulu, Elmalı'da er meydanına altın kemeri kazanma hedefiyle çıktığını belirterek, “Finale ulaşıp birinci oldum ve altın kemerin ebedi sahibi oldum. Gururluyum. Elmalı'da kazandığım kemeri tüm Antalyalılara ve şehitlere armağan ediyorum.” dedi.
CW Enerji CEO’su 664. 665. 666. Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası Tarık Savan ise sosyal sorumluluk bilinciyle ata sporu olan güreşlere sahip çıkmaya devam ettiklerinin altını çizerek, “Altın kemeri kazanan Orhan Okulu'yu gönülden kutluyor, Antalya’ya bu onuru yaşattığı için teşekkür ediyorum. Ata sporumuz güreşi bir kültür mirası olarak gelecek nesillere bırakma gayretiyle ter döken tüm sporcularımıza, antrenörlerimize ve sporseverlerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
TARİHİ GELENEKSEL ELMALI YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİNE 72 BAŞPEHLİVAN VE DEĞİŞİK KATEGORİLERDE 1270 PEHLİVAN KATILDI
Başpehlivanlık güreşlerinde ilk 3’ü Antalyalı başpehlivanlar paylaştı. Finalde İsmail Balaban’ı yenen Orhan Okulu birinci, İsmail Balaban ikinci, Yarı finalde  yağmur ve dolu altında 2 saat 15 dakika güreşek  altın puanla rakibine yenilen Ali Gürbüz ile Yarı Finalde Orhan Okulu’ya yenilen Ordu’lu Nedim Gürel üçüncülüğü paylaştılar.Diğer boylarda ise ;87 pehlivanın güreştiği Baş Altında Kazım Şan birinci, Süleyman Başar ikinci, İlhan Kırmızı Kan ile Deniz Yasak üçüncülüğü paylaştılar.109 pehlivanın güreştiği Büyük Orta’da Emir Elçin birinci, Alpaslan Temizce ikinci, Bayram Aslantaş ile Serhat Elvat üçüncü oldu.105 pehlivanın güreştiği Küçük Orta Büyük Boy’da Ömer Saner birinci, Onur Susuz ikinci, Mert Altın ile İmran Vardı üçüncü.148 pehlivanın güreştiği Küçük Orta Küçük Boy’da Ahmet Akça birinci, Atakan Makas ikinci, Samet Taşdelen ile Onur Kemence üçüncü. 34 pehlivanın güreştiği Deste Büyük Boy’da Osman Kan birinci, Enes Doğan ikinci, Celal Bayar Çilenger ile Ali Kan üçüncü oldu. 85 pehlivanın güreştiği Deste Orta Boy’dan Serdar Yıldırım birinci, İsmet  topaca ikinci, Hasan Güler ile  Kerim Kahya iüçüncü oldu.107 pehlivanın güreştiği Deste Küçük Boy’da Bekir Çoban birinci, Erkan Taş ikinci, Rıdvan Kaya ile Ensar bıyık üçüncülüğü paylaştılar. 111 pehlivanın güreştiği Ayak Kategorisinde  Rıza Durmuş birinci, Muhammet Ocak ikinci, Mustafa Ali Çıldan ile Ömer Faruk Kırak üçüncü oldu.102 pehlivanın güreştiği Toz koparan Boy’da Görkem Yasin Şefik birinci, Mustafa Tığlı ikinci, Serhat Atalay ile  Yurdahan Şimşek üçüncülüğü paylaştılar.83 pehlivanın güreştiği Teşvik 2’ de Ömer Bulut birinci, Engin Atar ikinci Murat Gonca ile Darı Mahmudov üçüncü oldu. 84 pehlivanın güreştiği Teşvik 1’de Muhammet Güngörmüş birinci, Ramazan Efe Boztaş ikinci, Serhat Buber ile Osman Şimşek üçüncülüğü paylaştılar.78 pehlivanın katıldığı Minik 2’de Osman Nuri Çıldan birinci, Emirhan Öztekin ikinci, Yusuf Mehmetoğlu ile Arda Çetin üçüncü oldu. 65 pehlivanın katıldığı Minik 1’ de Mehmet Hüseyin Altuakar birinci,Necip Bülbül ikinci, Ramazan Melik Kaş ile Halil Ceylan üçüncülüğü paylaştılar. Müsabakalarda en iyi Peşrev ödülünü Serkan Tunç alırken, En teknik Güreşçi Umut Bayraklı, En Centilmen Güreşçi ise Burak Akbaş oldular. 
MUAMMER AK ELMALI GÜREŞLERİNİN YENİ AĞASI OLDU
666’ncı Tarihi Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Güreş Ağalığını ise 7 Güreş Ağası içersinde yapıla açıkarttma usulü alarak yapılan güreş ağlığını ise Elmalı eski  güreş ağalarından işadamı Muammer Ak 507 bin TL’e vererek yeni güreş ağası oldu. Yeni ağa sevenlerinin omuzunda güreş sahasında davul zurna eşliğinde tur attı.
 
 
Editör: TE Bilisim