BAŞKAN BÖCEK'TEN GÜREŞSEVERLERİ ELMALI GÜREŞLERİNE DAVET
Tarihi Geleneksel 667’nci Elmalı Güreşleri 6 Eylül Cuma günü(Bugün) başlıyor. 7 Eylül Cumartesi günü er meydanına çıkacak olan Başpehlivanlar, Pazar günü yapılacak final güreşleriyle 667’nci Geleneksel Tarihi Yağlı Pehlivan Güreşleri yapılacak olan final güreşleriyle güreşler sona erecek.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tüm güreş severleri Elmalı’ya davet etti
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek bu yıl 667’ncisi düzenlenecek olan Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin adına yakışır bir şekilde geçmesi için tüm hazırlıkların tamamladığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak Elmalı güreşlerine gereken tüm desteğin verildiğini söyleyen Başkan Böcek, tüm güreş severleri 6-7-8 Eylül tarihlerinde Elmalı’da yapılacak olan güreşlere davet etti.
Türkün ilk er meydanı 667. Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri, 6 Eylül Cuma günü (Bugün) başlayacak Cumartesi ve Pazar günü yapılacak güreşler pehlivanların yapacakları final güreşleri ve ödül töreniyle güreşler sona erecek.
BAŞKAN BÖCEK DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Elmalı’da bu yıl 667’ncisi düzenlenecek olan güreşlerin Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesi işbirliği içerisinde gerçekleşeceğini belirten Başkan Muhittin Böcek, “Sevgili güreşçilerimizle, güreş severlerimizle, güreş ağalarımızla hep beraber inşallah 6-7-8 Eylül’de bu organizasyonu en güzel şekilde gerçekleştireceğiz. Tüm kurum ve kuruluşlar olarak Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşlerine destek verenlere teşekkür ediyorum. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak yönetici arkadaşlarımız ve yetkililerimizle Elmalı’da olacağız. Din ve devlet işlerimizi ayırdığımız gibi sporla da siyaseti ayırmış birisi olarak 25 yıldır bütün güreşlerimize, er meydanlarımıza gideriz, gitmeye de devam edeceğiz” diyen Başkan Böcek, Elmalı’ya tüm güreş severleri davet etti.
 ELMALI BELEDİYE BAŞKANI HALİL ÖZTÜRK: TÜRKÜN İLK ER MEYDANI OLAN ELMALI GÜREŞLERİNE TÜM GÜREŞSEVERLERİ ELMALI GÜREŞLERİNE DAVET EDİYORUM
 Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk 6 Eylül Cuma (Bugün) başlayacak olan ve Cumartesi ve Pazar günü devam edecek olan 667’nci Tarihi Geleneksel Elmalı Yeşil Yayla Güreşlerine tüm güreş severleri Elmalı’ya davet ediyorum. Elmalı’ya güreşleri seyretmeye gelen bütün güreş severler bizim konuğumuzdur. Onları en iyi şekilde ağırlamaktan çok mutlu olacağız”dedi.
 6-8 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 'Türkün ilk er meydanı' olarak gösterilen ve Kırkpınar'dan 9 yıl daha eski olan Elmalı Yağlı Güreşleri Cuma günü bu yıl 667. kez kapılarını pehlivan ve güreş severlere açacak. Tarihi kaynaklara göre ilk Alperenlerin bölgeye yerleşmesiyle Türk ve Müslümanların çoğalıp kök saldığı Antalya'nın Elmalı ilçesinde ata sporu güreşin ilk müsabakalarının yapıldığı yer olarak da biliniyor.
BAŞPEHLİVANLAR KIRAN KIRANA MÜCADELE EDİYOR
1352 yılından beri, 667 yıldır namlı pehlivanların kispet giydiği Elmalı Yağlı Güreşleri için hazırlıklar tamamladı. Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ve 667. Elmalı Güreş Ağası Muammer Ak, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e güreşler hakkında bilgi vererek güreşlere davet etmek için  davetiye verdiler.
ELMALI GÜREŞLERİNE 1500 PEHLİVANIN KATILMASI BEKLENİYOR
2019 yılı Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Antalya Korkutelili Ali Gürbüz, son 6 senedir Elmalı Güreşleri Başpehlivanı olarak rekor kıran Antalya Kumlucalı Orhan Okulu, geçen senenin finalisti Antalya Elmalı Akçaylı İsmail Balaban ve ikizi Turan Balaban'ın da olduğu 80'a yakın başpehlivan ile değişik kategorilerde güreşmek için bin 500'ün üzerinde pehlivanın organizasyona katılması bekleniyor.
GÜREŞSEVERLERE DAVET
Türkün ilk er meydanı olarak anılan ve milletimizin hem milli hem de kültürel değeri olması yönüyle Elmalı Güreşlerini çok önemsediğini belirten Vali Münir Karaloğlu, 6 Eylül Cuma günü dualarla ve kortejle başlayıp 7- 8 Eylül Cumartesi ve Pazar günü başpehlivanlar başta olmak üzere değişik boylarda pehlivanların kıyasıya mücadelesine sahne olacak 667. Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Güreşleri'ne tüm güreş severleri davet etti.
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim